Enkele uren nadat zaterdagavond een raket richting Israël vanuit Gaza was afgevuurd, heeft de IDF met vliegtuigen een Hamas wapenfabriek en een Hamas tunnel aangevallen en vernietigd.

De raket kwam zaterdagavond in openterrein terecht zonder enige schade aan te richten. De Iron Dome werd dan ook niet geactiveerd. Wel ging het luchtalarm af.

Volgens Israëlische functionarissen was de raketaanval mogelijk een vergelding voor de dood, eerder in de week, van twee hooggeplaatste Islamic Jihad leden.

Zowel PIJ als Hamas dreigden toen terug te slaan over de dood van het paar, dat donderdag werd gedood tijdens een militaire aanval op de Westelijke Jordaanoever.

Het leger zei dat straaljagers een wapenwerkplaats en tunnel hadden aangevallen die werden gebruikt door de Hamas-terreurgroep, die de facto de Strook regeert.

“De werkplaats wordt gebruikt als een hoofdlocatie voor het maken van de meeste raketten van de groep in de Strip”, zei de IDF in een verklaring.

Het besluit van Hamas om de confrontatie met Israël aan te gaan, zou kunnen dienen om de spanningen op te voeren. De terreurgroep bleef nadrukkelijk aan de zijlijn tijdens de laatste grote opflakkering in augustus, waarbij Israël vooral vocht tegen de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad.
Israël zegt dat het Hamas verantwoordelijk houdt voor al het geweld dat uit de Gazastrook komt en reageert in het algemeen op raketbeschietingen met luchtaanvallen op de groep, ongeacht wie de aanval heeft gelanceerd.


Bronvermelding:
Datum:        05-12-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב