Het was een onrustige nacht in het zuiden van Israël. Nadat rond 22.30 uur een raket uit Gaza een geparkeerde auto en een muur nabij een huis in de stad Sderot raakten, ging de uren daarna nog een aantal keren het luchtalarm af.

De raketlancering vanuit Gaza vond woensdagavond rond 22.30 uur plaats, waarbij granaatscherven van de raket een geparkeerde auto en een muur nabij een huis in de stad Sderot raakten. Ter plaatse werden honderden kogellagers gevonden die in de raket zaten om meer schade aan te richten.

Tijdens de tweede aanval rond 2:00 uur ’s nachts werden geweerschoten door het Iron Dome systeem aangezien voor raketlanceringen waardoor het luchtalarm opnieuw afging en waarna de onderscheppingsraketten de lucht verlichtten in wat leek op het neerhalen van verschillende raketten.

Rond 05.30 uur zei het leger dat de terroristen uit Gaza opnieuw een raket richting Israël lanceerden maar dat deze in de Gaza-strook zelf neerkwam. Het slaagde erin om Red Alert-sirenes af te laten gaan in een open gebied in de buurt van een grensstad met Gaza, maar nergens anders.

Als reactie op de eerste raketaanval zei de IDF dat straaljagers een militaire post en een tunnelcomplex in de door Hamas gerunde enclave hadden geraakt “met ruwe chemicaliën die worden gebruikt voor de productie van raketmotoren.”

Volgens de IDF is hiermee “een aanzienlijke klap” toegebracht aan het raketproductieproces in Gaza.

Tijdens de luchtaanvallen vuurden terroristen in de Strip luchtafweerraketten af, de tweede keer op rij dat een dergelijk systeem werd gebruikt.

Volgens de IDF maakt Hamas daarbij gebruik van een in Rusland gemaakte Strela (SA-7) schouder-luchtraket.

EN / NL/ עב