Shalom beste lezers,

Mogelijk is dit de laatste update omdat vanavond gesproken is over een bestand tussen Hamas en Israel. Op dit moment zijn ons nog niet alle details bekend. Wat wel bekend is, is dat ondanks dat men spreekt over een bestand  de lukraak beschietingen in Israel continue doorgaan. Raketten blijven vallen op ons land en er blijft het gevaar van oplaaiend geweld in de steden en ook bij de Arabische dorpen om ons heen.

DE VS heeft Israel enorm onder druk gezet terwijl heel veel Israëliërs, vooral hen die in het zuiden wonen, liever hadden gezien dat Hamas vleugellam zou worden. Het doet pijn want waar is het begrip voor Israels nijpende situatie? Het handvest van Hamas stelt dat men niet moet rusten voor elke jood is vermoord. Dus een wapenstilstand geeft hen meer tijd om nog meer wapens binnen Gaza te smokkelen en helemaal van voren af aan te beginnen, we hebben het keer op keer gezien; ze zullen niet stoppen voor ze de joden allemaal uitgeroeid hebben en Israel niet meer bestaat. Maar de druk ligt heel hoog, zeker met de televisiebeelden van Gazanen bij hun gebombardeerde huizen. Laten we wel zijn: dat ís ook heel erg, maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de terreurorganisaties, niet bij Israel!

De drone, die afgelopen dinsdag vanuit Jordanie op ons land werd afgeschoten, bleek van Iraanse makelij…

Een militaire bus waar seconden daarvoor een aantal soldaten waren uitgestapt, niet ver verwijderd van Gaza, werd getroffen door een anti tank raket, er raakte één soldaat gewond, de rest kwam met de schrik vrij.

Wij hopen op een enigszins rustige nacht. We zijn heel erg moe, het zijn zeer enerverende dagen geweest en dat begint een wissel te trekken op onze energie.

We willen u enorm bedanken voor uw medeleven, gebed en warme steunbetuigingen.

Heel hartelijke groet,

Karen en Yair Strijker.

EN / NL/ עב