De moeder van Rina Shnerb, die vorig jaar bij een terreuraanslag is omgekomen, heeft acht maanden na de dood van haar tienerdochter het leven aan weer een dochter geschonken.

“Elke bevalling is heel spannend, maar deze was wel zeer speciaal,” vertelde Eitan Shnerb deze week aan de Kan-omroep, terwijl hij de baby wiegde.

Afgelopen september werd een IED, die naast de natuurlijke bron Bubin op de centraal Westelijke Jordaanoever was geplant, door terroristen tot ontploffing gebracht toen de familie Shnerb het natuurgebied bezocht.

De 17-jarige Rina kwam ter plaatse om en haar vader Eitan en broer Dvir, 19, werden na zware verwondingen naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

Het echtpaar zei, dat Shira ontdekte dat ze zwanger was tijdens de shiva, de rouwperiode van zeven dagen voor hun dochter, en Eitan belde, die vanwege zijn verwondingen als gevolg van de aanval in het ziekenhuis was opgenomen, om hem het nieuws te vertellen.

“Ik kon wel een gat in de lucht springen van geluk,” zei hij.

Het echtpaar zei, dat ze hun nieuwe dochter niet “Rina” zullen noemen, omdat “je geen twee kinderen met dezelfde naam in een gezin hebt, en zij is nog steeds hier bij ons.” Shira voegde toe: “Voor ons is het leven een overwinning.”

 

_________________________________________
Bronvermelding
Auteur: Times of Israel
Datum: 25 april 2020
website: www.timesofisrael.com
Afbeelding: Screen grab/Kan
_________________________________________

EN / NL/ עב