Minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman zei maandagochtend dat het waarschijnlijk was dat er later op de dag een aankondiging komt dat reizigers van over de hele wereld na aankomst in Israël in quarantaine moeten gaanaldus melden Israelische media.

Litzman vertelde aan Army Radio dat een bredere set maatregelen een ‘noodzakelijke stap’ was.

“We overwegen het en ik verwacht dat het zal gebeuren,” zei Litzman. “Wij vinden het belangrijk. We zullen ook andere overwegingen bekijken, waaronder economische, en we zullen dan een beslissing nemen. “

De minister van volksgezondheid verwierp echter als “nep nieuws” de suggestie dat een dergelijke brede regel een poging zou zijn om de Verenigde Staten niet te onderscheiden, waar het aantal besmettingen snel lijkt te stijgen.

Hij ontkende ook dat politieke overwegingen de beslissingen van zijn ministerie bezoedelden en zei dat er ‘geen probleem’ was toen premier Benjamin Netanyahu zondag met de Amerikaanse vice-president Mike Pence hierover sprak.

Een quarantaine maatregel voor alle reizigers die in Israel aankomen af te kondigen zal het toerisme naar Israel enorm treffen en daardoor de economy grote schade berokkenen.


Bronvermelding
Datum:        09-03-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      https://www.joods.nl/


 

EN / NL/ עב