“De Boekenplank” is een kort radioprogramma waarin een beschouwing is te horen op een boek. Er komen verschillende genres voorbijkomen: theologie, archeologie, tekstkritiek, politiek en media en waargebeurde verhalen.

Ook wordt er af en toe een uitstapje worden gemaakt naar een Engels boek, voor onze Engels-talige luisteraars of Nederlandse luisteraars met Engelse kennis.

Het boek is altijd gerelateerd aan Israel, het Joodse volk of de God van Israel!!

Presentatie
Arie Kralt(1993) is een geboren en getogen ‘Kattuker’. Vanuit de biblebelt opgegroeid met alle bijbelse verhalen, maar niet praktiserend. Na een aantal duistere jaren eind 2015 tot bekering gekomen en Yehoshua aangenomen als zijn Heer en Verlosser.

Volgt momenteel de opleiding theologie aan de ETA en is o.a. actief als spreker bij Succat Yeshua te Katwijk en medebeheerder van een discussiegroep op facebook. Werkzaam op de QC-afdeling van een internationale speler in de toner en cartridge industrie.

Heeft een passie voor archeologie in en rond Israel en de Bijbels Hebreeuwse achtergrond van de Evangelien. Verdiept zich daarnaast in tekstkritiek en vertaling van hebreeuwse en griekse grondtekst. Dit alles om tot volle betekenis te komen van de bijbelse teksten!

Uitzending
Elke zondag om 20:00

Herhaling
Maandag 20:00 uur
Woensdag 11:00 uur

EN / NL/ עב