Iedere 18-jarige Israëli moet in militaire dienst en er zijn maar een beperkt aantal redenen voor vrijstelling.

Jarenlang werden Messiasbelijdende Israëli’s in het leger met enige scepsis tegemoet getreden. Maar die tijd ligt achter ons.
Tegenwoordig zijn er steeds meer Messiaanse Joden met hoge rangen, en dat is mede dankzij hun positieve houding en wereldvisie die uit hun geloof voortkomen.
Als we vandaag met (jonge) Israëli’s praten over het geloof, dan horen we best vaak dat ze al eerder van het Evangelie hebben gehoord via een van hun dienstmaten. Prachtig! Israëli’s getuigen van hun geloof in de Heere Jezus in het IDF.

Maar we weten ook dat voor sommige volgelingen van Jesjoea hun diensttijd een kritiek moment is. Het opgroeien in de Joodse staat, waar hun geloof in Jesjoea door velen nog wordt gezien als een van de ergste vormen van verraad, heeft jarenlang het contact met hun omgeving beperkt. Ze hebben min of meer in een bubbel geleefd. In het leger worden ze continu geconfronteerd met andersdenkenden, met wantrouwen en moeten ze staan voor hun geloof in Messias Jezus. Maar liefst 80% van hen geeft aan dat ze hiermee in hun diensttijd echt hebben geworsteld.

Daarom hebben een aantal organisaties de handen ineen geslagen en zich toegelegd op het geestelijk voorbereiden van gelovigen op hun diensttijd. Ook organiseren zij binnen het IDF evenementen en bijeenkomsten voor Messiasbelijdende soldaten.

Vanuit Israël vragen we jou om te bidden voor deze bediening én vooral voor de Messiasbelijdende Joden in het Israëlische leger.


Bron:


 

EN / NL/ עב