Het kabelbedrijf HOT koos ervoor om niet opnieuw een licentie aan te vragen namens Shelanu TV, waardoor de tijd op de Israëlische kabel-tv feitelijk eindigde. Dit belet echter niet dat het kanaal op internet uitzendt, wat een ‘Streisand-effect’ creëert, dat het kanaal meer dan alleen schade toebrengt door de aandacht op de zaak te vestigen.

Het Streisand-effect is een sociaal fenomeen dat zich voordoet wanneer een poging om informatie te verbergen, te verwijderen of te censureren het onbedoelde gevolg heeft dat deze informatie, vaak via internet, verder openbaar wordt gemaakt. Het is genoemd naar de Amerikaanse entertainer Barbra Streisand, wiens poging om foto’s van haar woonplaats in Malibu, Californië te onderdrukken, er in 2003 onbedoeld meer aandacht op vestigde. (Wikipedia).

De woordvoerder van God TV in Israël, Ron Cantor, zei dat de show doorgaat, zij het in een ander formaat.

“HOT zal al het geld dat we betaald hebben teruggeven, en we zullen die fondsen gebruiken om onze internetsite, shelanu.tv, op de markt te brengen en meer inhoud in het Hebreeuws te creëren”, vertelde hij aan KNI. ‘

Dus nu hebben we meer geld dan we hadden verwacht, en gratis publiciteit. We zullen via internet veel meer mensen bereiken dan we ooit met een kabelkanaal zouden hebben bereikt. Op internet hoeven we ons ook geen zorgen te maken over een regelgevende commissie. God gebruikte dit om de aandacht van mensen op het kanaal te vestigen. We hopen donderdag live te gaan op internet. ”

Shelanu TV gaat fuseren met yeshuachai.tv, die al een aantal jaren een Messiaanse zender op internet uitzendt.

“Wij, HOT en Shelanu, wisten allebei dat we in een vrije en democratische samenleving goedkeuring zouden hebben gekregen voor onze nieuwe licentie”, zei Cantor in een persbericht. ‘En zo niet, dan hadden we gewonnen in de rechtszaal. Het enige dat had kunnen voorkomen dat ons kanaal werd uitgezonden, was als HOT onze relatie verbrak.

Lees meer op Kehila News.

EN / NL/ עב