Voorzitter van de tweede kamer mevrouw Khadija Arib sprak in haar dankwoord het volgende:

Tweede Kamervoorzitter Arib met rabbijn Aryeh Leib Heintz.

“Hoewel het oorspronkelijke verhaal verbonden is met uw bijzondere geschiedenis, heeft het ons allemáál iets te vertellen. Dat u deze kandelaar aan mij en aan mijn collega-voorzitter van de Eerste Kamer overhandigt, beschouw ik dan ook niet alleen maar als een feestelijk gebeuren.

Het houdt ook een opdracht in. Als Voorzitters van de Kamers zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het parlement, maar ook hoeder van de belangrijke waarden waar onze democratie op gebouwd is. Zoals: vrijheid van meningsuiting; het recht om je eigen geloofsovertuiging openlijk te kunnen belijden; bescherming van minderheden; en evenredige vertegenwoordiging.

Chanouka is het feest van rechtvaardigheid, van vrijheid, en van het licht. Maar het is ook het feest van de verbinding. Niet alleen tussen Joden onderling. Maar ook tussen u, mij en de ander.

Ik zal de kandelaar een mooie plek geven in dit gebouw. Zodat het die gerechtigheid, vrijheid én verbinding de komende dagen in het volle licht kan zetten.”

Bekijk de foto’s

Tweede Kamervoorziter mvr. K. Arib aan het woord.

 

Rondom de Menorah die aangeboden is aan politiek Den Haag.

 

 

Rabbijn Steinberg, rabbijn Heintz en Eerste Kamervoorzitter mvr. A. Broekers-Knol.

 


 

Bronvermelding

Chabad Utrecht

Menorah aangeboden in Den Haag (chabadutrecht.nl)

EN / NL/ עב