Als onderdeel van een verdere versoepeling van de COVID-beperkingen die samenvalt met een vertraging van de Omicron-golf van de pandemie zijn om middernacht de meeste Groene Pas beperkingen komen te vervallen in Israël.

De huidige Groene Pas was geldig voor iedereen die in de afgelopen vier maanden was hersteld of tweemaal was gevaccineerd, en voor iedereen die drie of vier doses heeft gekregen.

Vanaf vandaag verandert dat allemaal en hoeven Israëli’s geen Groene Pas meer te tonen bij café’s , bars, restaurants, bioscopen, sportscholen en hotels.

Wel blijft de Groene Pas nog steeds nodig bij risicovolle evenementen zoals grote bruiloften, dansclubs en evenementenhallen en blijven mondkapjes verplicht op drukke plekken en publieke binnenruimten.

Tegelijkertijd zijn vanaf vandaag de maatregelen van tafel voor limieten voor het aantal bezoekers bij bijeenkomsten waar organisatoren tot nu toe controleerden op de Groene Pas, de afschaffing van de “Paarse pas”-vereisten op commerciële locaties die bedrijven verplichtten de capaciteit in winkels te beperken en de opheffing van de eis om een ​​ruimte van 1,5 meter aan te houden tussen tafels in restaurants.

Nachman Ash, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, zei het simpel: “Omikron besmet ook gevaccineerde waardoor de Groene Pas op de meeste plaatsen zijn effectiviteit heeft verloren dus hebben we besloten het gebruik ervan te verminderen tot alleen risicovolle plaatsen. Het maakt deel uit van de trend om met het virus te leven”.

Heel simpel gezegd, vanaf vandaag kunnen gevaccineerde en niet gevaccineerde Israëli’s voor een groot gedeelte zonder restricties leven, waardoor het voelt alsof de tijd van voor de pandemie terug is gekeerd.


Bronvermelding:
Datum:        07-02-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב