Het Meer van Tiberias is de afgelopen maand langzaam maar gestaag gestegen vanaf een dieptepunt van 210,78 meter onder de zeespiegel medio december. De Kinneret is de afgelopen 24 uur een centimeter gestegen en bevindt zich nu op 210.6 meter onder zeeniveau, aldus de Kinneret Authority.

Volgens de Kinneret Authority ligt het Meer nu 1,785 meter van het maximale niveau van 208,80 meter onder de zeespiegel. Er moet nog veel regen vallen voordat de Kinneret deze winter zijn maximale niveau bereikt, en de Israel Water Authority dwingen om de Deganya-dam aan de zuidkant van het meer te openen om overstromingen te voorkomen. De dam, die het water door het zuidelijke deel van de rivier de Jordaan naar de Dode Zee laat stromen, is sinds 1992 niet meer geopend.

Vorig jaar om deze tijd stond de Kinneret al op minder dan 1 meter van zijn maximale niveau, maar kwam uiteindelijk ruimschoots tekort nadat het in februari, maart en april relatief droog was geweest.

De verwachting is dat de zware regenval en sneeuw in de heuvels rond het meer, en op de Golan, deze week zullen naar verwachting dit jaar meer neerslag brengen dan in 2021 het geval was.


Bronvermelding:
Datum:        24-01-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב