Er zijn meer foto’s openbaar gemaakt van de onlangs ontdekte 2e Tempelperiode mikveh (ritueel bad) in de oude stad van Jeruzalem op enkele minuten van de Tempelberg. Er worden momenteel opgravingen uitgevoerd om een lift te bouwen die de oude stad Joodse wijk van Jeruzalem met het Westelijke Wall Plaza zal verbinden, waardoor de toegang tot en naar de Westelijke Muur wordt gemakkelijker, heeft onlangs een 2.000 jaar oud mikve blootgelegd.

 

Naast het mikveh is er een 2e Tempelperiode cisterne en een groot aantal kookpotten ontdekt. Het mikveh was uit steen gehakt en er werd een kamer omheen gebouwd. Resten van een woongebouw ernaast suggereren dat het een privé mikveh was. Veel van de inwoners van de bovenstad van Jeruzalem in de tweede Tempelperiode waren kohanim, en velen hadden privé-mikvehs in hun huizen.

 

De put is het bewijs van een verfijnd systeem van aquaducten en reservoirs die water van grote afstanden naar de Tempelberg brachten. Er waren grote hoeveelheden water nodig voor de Tempeldienst.

 

De bovenste ingang van de toekomstige lift bevindt zich recht tegenover de ingang van het Holy Tempel Visitors Center van het Tempelinstituut, waar gereconstrueerde Tempelvaten, priesterkleding en schilderijen die het leven in de Heilige Tempel.

 


Bron: https://templeinstitute.org/


 

 

 

EN / NL/ עב