Een Israëlisch medisch technologisch bedrijf is bezig om een revolutie in het bloedonderzoek te veroorzaken door de ontwikkeling van een machine met de naam OLO, die bloedmonsters analyseert en binnen tien minuten de resultaten afdrukt.

Momenteel verloopt een bloedonderzoek zo: een verpleegster prikt een ader aan, laat bloed in een aantal buisjes lopen die naar een laboratorium worden verzonden, waar een gekwalificeerd persoon de bloedmonsters analyseert, onder andere gebruik makend van een microscoop. De patiënten moet enige tijd wachten, waardoor diagnose en behandeling nog even moeten wachten.

Het Israëlische bedrijf Sight ontwikkelt een opmerkelijke machine die de tijd verkort die nodig is om over de resultaten van het bloedonderzoek te beschikken. Hij kan bloedmonsters even nauwkeurig analyseren als bij menselijke analyse.

In het apparaat worden een paar druppels bloed op een dunne containers gelegd, waarna die snel worden geanalyseerd door een multi-channel microscoop. Door de nauwkeurigheid van de beelden kunnen de algoritmen van Sight verschillende cellen onderscheiden en diverse afwijkingen identificeren.

Die algoritmen zijn sinds 2012 toegepast in de Parasight, een baanbrekende diagnose voor de snelle en nauwkeurige ontdekking van malaria, gebruik makend van een digitale fluorescentie microscoop, en ze hebben hun bruikbaarheid in 24 landen bewezen.

De machine wordt momenteel gebruikt in een Israëlisch ziekenhuis, en er zijn plannen om hem in de nabije toekomst door de FDA te laten keuren voor gebruik in de Verenigde Staten.

 

 

———–

Bronvermelding:

Auteur: Israel 21c.org | Israel Today Nederland

Datum: 13 augustus 2019

afbeelding: Israel 21c.org

————

 

 

 

EN / NL/ עב