Maandagavond om 19:00 uur neemt Debby van Galen u mee naar de diepere verborgen lagen in het verhaal van de drie onbuigzame Joodse vrienden in Daniël 3. Dit is de derde aflevering van de reeks ‘Het gouden beeld van Nebukadnezar’.

Net wanneer je denkt, dat er weinig meer uit het verhaal van Daniëls drie vrienden en de brandende vuuroven te halen valt, weet Gods Woord ons toch weer te verrassen. Tot nu toe hebben we al zeer frappante ontdekkingen gedaan, zoals bv. de link tussen het gouden beeld en het getal 666 in deel 1 van deze reeks. In deel 2 ontdekten we bv. een bijzonder verband tussen Abraham in Haran en deze spannende situatie.

In deze aflevering zet Debby van Galen de confrontatie tussen koning Nebukadnezar en de drie Joodse vrienden terug in de context en cultuur van het Joods denken tegenover die van het oude Babylonië. Leer o.a.

  • waar Nebukadnezar de moed vandaan haalde met zijn uitspraak: “Wie is dan de god die u redden zal uit mijn handen?”
  • hoe de Bijbel aankijkt tegen het concept van de godenwereld en hun relatie tot de mensheid
  • over de Joodse kijk op martelaarschap, uitzicht op de “betere opstanding” en de “eerste opstanding” in Openbaring 20

Wederom een aflevering met veel inzichten die heel leerzaam en opbouwend zijn voor iedere oprechte volgeling van Jezus. Doe jezelf een plezier en wordt gezegend!

Alle reden dus om maandagavond naar deze boeiende en verrijkende Bijbelstudie te luisteren!

Herhalingen:
dinsdag 21:00 uur
woensdag 04:00 uur
donderdag 01:00 en 11:00 uur
zondag 14:00 uur
Na de eerste uitzending zal de aflevering ook via podcast en Uitzending gemist terug te luisteren zijn.

 

EN / NL/ עב