Gelovigen uit de volkeren zijn ineens actief met de torah, de eerste vijf boeken van het Oude Testament. Ze gebruiken Hebreeuwse termen, zingen Hebreeuwse liederen en hebben Israel lief.
Sommige samenkomsten lijken op een dienst zoals die in de synagoge plaatsvindt. Door de grote verschillen in beleving, en door de verschillende meningen en/of visies ontstaat er bij een grote groep gelovigen verwarring.
Een belangrijke vraag die gesteld wordt, is de vraag hoe het nu zit met de identiteit van de niet-Jood. Moet een gelovige uit de volkeren nu wel of niet de Joodse gebruiken overnemen, is hij bijvoorbeeld verplicht met een keppeltje rond te lopen, de Shabbat te houden en de Bijbelse Feesten te vieren.
We zijn nu toch niet meer onder de wet, zoals altijd beweerd werd. Hoe zit het dan met de Tora? Dit zijn vragen die momenteel zeer actueel zijn.
Jack van der Tang gaat in deze nieuwe studiereeks in op deze actuele zaken en beziet hoe dat gestalte kreeg onder de eerste gelovigen. Deze groep stonden bekend als de Godvrezenden.
Deze studiereeks heet dan ook de Godvrezenden
Voor deze studie is gebruik gemaakt naast het Woord van God, van het boek “God-fearers, Gentiles en the God of Israel”,
“Godvrezenden, heidenen en de God van Israel”, geschreven door Toby Janicki. En daarnaast aangevuld met onderwerpen uit de praktijk.
Presentatie
Jack van der Tang
Uitzending
Iedere woensdag om 20:00 uur
Herhalingen
Donderdag om 21:00 uur
Dinsdag om 15:00 uur