Op donderdag heeft de IDF 90 lichamen geborgen bij de grens met Gaza.

Bijna twee weken na de verwoestende grensoverschrijdende aanval op 7 oktober door de terroristische organisatie Hamas op het zuiden van Israël, zegt de Israel Defense Forces dat het lot van tussen de 100 en 200 Israëli’s onbekend blijft.
Het leger heeft 203 families geïnformeerd dat hun geliefden zijn ontvoerd en meegenomen naar de Gazastrook. De IDF benadrukte echter ook dat de situatie complex is en dat sommigen misschien gedood zijn.
Er zijn nog 330 lichamen van vermoorde Israëli’s die nog geïdentificeerd moeten worden.
Onder de ontvoerden zijn zo’n 20 tot 30 kinderen en 10 tot 20 senioren boven de 60 jaar. Daarnaast zijn er ook burgers uit acht of negen andere landen gegijzeld.
Keren Shem houdt een foto vast van haar dochter Mia, die gegijzeld wordt in de Gazastrook, tijdens een persconferentie in Tel Aviv, 17 oktober 2023. Foto door Gideon Markowicz/TPS.
Volgens gegevens van de IDF zijn sommige gijzelaars nog in leven, sommige zijn gewond en anderen zijn dood. De meesten worden vastgehouden door Hamas en anderen door de Palestijnse Islamitische Jihad.
Ondertussen gaan de inspanningen door om de lichamen van vermoorde Israëli’s langs de grens met Gaza te bergen.
Op donderdag vond de IDF 90 lichamen bij de grens; de meesten waren geëlimineerde Hamas-terroristen, maar er waren ook Israëlische burgers.
Oorspronkelijk gepubliceerd door Israel Hayom.

________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
20-10–2023

Auteur:
Hanan Greenwood

Beeld:
Posters of Israelis held hostage by Hamas terrorists in the Gaza Strip, outside the Israeli Defense Ministry in Tel Aviv, Oct. 15, 2023. Photo by Yossi Zamir/Flash90.

Website:
www.JNS.org

EN / NL/ עב