Tijdens het Loofhuttenfeest, Soekkot, wordt de stad Jeruzalem overspoeld door religieuze ijver en seculiere festiviteiten. Duizenden Joden verzamelen zich bij de Klaagmuur in de heilige stad om de jaarlijkse zegen van de nakomelingen van de priesters van de Joodse tempel te ontvangen.

De massale zegening wordt elk jaar o.a. tijdens het Loofhuttenfeest uitgesproken, dat een week lang wordt gevierd. Duizenden priesters (Cohens), rabbijnen en andere religieuze Joden komen hiervoor naar de Westelijke Muur of Klaagmuur, om gezamenlijk de priesterlijke zegen uit Numeri 6:24-27 uit te spreken, zoals dat in de tijd van de Tempel gebeurde.

Duizenden religieuze Joden verzamelden zich om op de heilige plaats te bidden. Gelovigen droegen de traditionele witte gebedsmantels en het hele gebied voor de muur was bedekt met een zee van witte mantels, zwarte hoeden en keppeltjes.

In de Bijbelse tijd maakten de Joden in het land Israël drie keer per jaar een pelgrimstocht naar de Tempel in Jeruzalem. Een van die pelgrimstochten werd gehouden tijdens het Loofhuttenfeest dat herinnert aan het wonen in tenten en hutjes tijdens de reis die de Israëlieten door de Sinaïwoestijn naar het land Israël maakten.

Jeruzalemparade
Elders in de stad werd ook een seculier feest gehouden. Ongeveer 85.000 afgevaardigden uit meer dan 60 landen liepen in 1996 in het zuiden van de stad in een kleurrijke optocht in het kader van de viering van het drieduizend jarig jubileum van Jeruzalem.

De parade bestond uit bands en koren, jeugdgroepen en delegaties van arbeiders. De grootste trekpleisters waren de enorme praalwagens rond het thema van het historische Jeruzalem. Het jaarlijkse evenement viel deze keer samen met de verjaardag van de stad. Bijna een kwart miljoen toeschouwers genoten dat jaar van de festiviteiten .

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   15-10-2019
Auteur:   Redactie Israeltoday.nl
Beeld:     Screenshot YouTube
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

EN / NL/ עב