Honing en appels zijn de traditionele gerechten om Rosh Hashana, het Joodse Nieuwjaar, te vieren in de hoop op een zoet jaar.

In die geest hebben we een aantal leuke ideeën verzameld voor cadeaus die je kunt geven – zelfs aan jezelf! – om feestelijke maaltijden te versterken die het begin van het nieuwe Joodse jaar 5783 markeren. Dit jaar valt de feestdag op 26 en 27 september.

Alle geschenken die hier worden vermeld, zijn gemaakt in Israël en worden wereldwijd verzonden. Prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

ISRAEL21c zocht 10 cadeaus uit voor een goed en zoet jaar.

Honing in een appel

Honing in een Apple cadeauset. Foto met dank aan Yad LaKashish

Deze geschenkset “Honey in an Apple” bevat een keramische appelvormige kom, een miniatuurpot honing en een houten honinglepel. Alles komt samen met een kartonnen basis en verpakt in cellofaan. De cadeauset is handgemaakt door allochtone senioren die in dienst zijn van de Yad LaKashish werkplaats in Jeruzalem.

Honing met een vleugje iets anders

Vier heerlijke Israëlische honingproducten van Lin’s Farm, verpakt in een nette cilindrische geschenkdoos, zullen elke vakantiemaaltijd verbeteren.

Een typische Lin’s Farm mediterrane Superfoods -geschenkdoos bevat volledig natuurlijke honing met een vleugje framboos en roos; Appel, honing en kaneelpasta; Wilde Bloemen Honing; en Halva Spread Met Biologische Tehina.

Seizoensgebonden kandelaars

Dit knappe paar Yair Emanuel-kandelaars versierd met rode granaatappels is een perfect decoratief en utilitair middelpunt voor elke Rosh Hashana-tafel.

Serveerschalen

We kunnen ons deze handgemaakte, vaatwasmachinebestendige serveerschalen van natuurlijke klei ($ 68) van keramist Zohar Shaham voorstellen , aantrekkelijk gevuld met koude salades, warme bijgerechten of fruit voor de vakantiemaaltijden. De schalen zijn geglazuurd in (loodvrije) oceaankleuren en hebben een diameter van 7 inch en een hoogte van 3,5 inch.

Een handbeschilderd glazen dienblad met challah

Dit met de hand beschilderde glazen challah-dienblad met granaatappelthema ($ 70) van Lily Shohat is een geschenk dat niet alleen de tafel op Rosh Hashana passend zal sieren, maar ook op sabbatten en feestdagen het hele jaar door.

Fijne Israëlische wijnen

Fijne Israëlische wijnen zijn een must-have voor feestelijke Rosh Hashana-maaltijden. Geef jezelf een paar nieuwe wijene van Wine on the Vine , zoals Jizreel Valley Single Vineyard Argaman 2019 of Ella Valley Ever White 2019.

Aluminium kiddush beker

Als je de wijn eenmaal hebt, heb je een kiddushbeker nodig om hem uit te drinken. We houden van de strakke styling van deze kleurrijke, aanpasbare kelk-en-plaat set gemaakt van speciaal gecoat geanodiseerd aluminium door Nadav Art in Jeruzalem.

Koffietafel kookboek

Anna Gur’s klassieke koffietafelkookboek, The Book of New Israeli Food: A Culinary Journey presenteert gemakkelijk te volgen recepten die de gevarieerde keuken van Israël weerspiegelen. Veel selecties zijn precies goed voor het Rosj Hasjana-menu: bieten- en granaatappelsalade, Chreime-Noord-Afrikaanse hete visstoofpot, geroosterde kippendrumsticks in johannesbroodsiroop, Halva-koffiecake. Bonus: de foto’s van Eilon Paz bevatten een coverfoto van granaatappels.

Rosh Hashana cadeaumaand

Foto met dank aan Ben Ezer Plantations

Deze Rosh Hashana-goodiemand van Ben Ezer Plantations bevat Castel La-Vie witte wijn, handgemaakte honingcake, een chocoladereep gevuld met Gianduja en een assortiment van gemengde noten en gedroogd fruit.


Bronvermelding:
Datum:        13-09-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב