Lente is een van de mooiste periodes in Israël. De temperatuur is aangenaam, er is geen sprake van massatoerisme en de natuur staat in bloei. Naast een stedentrip naar Tel Aviv en Jeruzalem en een bezoek aan de Dode Zee, is het zeker de moeite waard om tijdens de lente in Israël de natuur in te gaan.

Negev woestijn

Een mooie plek voor een natuurwandeling wanneer het lente is, is de Negev woestijn, in het zuiden van Israël. In februari en maart verandert het noordelijk gedeelte van de Negev woestijn in een tapijt van rode anemonen. Het gebied kleurt hierbij helder scharlakenrood en kondigt zo op een bijzondere manier de lente aan. Israëliërs en toeristen trekken elk jaar massaal naar dit gebied om te genieten van het jaarlijks fenomeen en van de vele buitenactiviteiten die worden aangeboden.

Darom Adom festival

Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Een van de vele buitenactiviteiten is het jaarlijkse Darom Adom festival. Dit festival biedt een groot aantal activiteiten, waarvan vele gratis, voor gezinnen en natuurliefhebbers. De activiteiten omvatten onder meer rondleidingen door de anemoonvelden, wandelen en fietsen langs gemarkeerde paden, live shows, workshops, kunstnijverheid en, natuurlijk, tal van culinaire opties zoals foodtrucks en restaurants.

Maar niet alleen het zuiden van Israël staat in bloei. Bloemen- en natuurliefhebbers kunnen in het hele land kiezen uit een groot aantal locaties om te wandelen door bloeiende velden en bossen. Daartoe behoren onder meer de roze cyclamen in bossen door het hele land, blauwe lupinen in de Elah-vallei en de paarse irissen die met uitsterven worden bedreigd en elk jaar rond deze tijd te vinden zijn in het Iris Natuurreservaat in het zuiden van de stad Netanya,

Kortom, de lente is een mooie periode voor een bezoek aan Israël!


Bronvermelding:
Datum:        21-02-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב