Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid beschuldigde Rusland van het plegen van oorlogsmisdaden in een verklaring samen met de ministers van Buitenlandse Zaken van Griekenland en Cyprus in Athene.

“We ontmoeten elkaar in gecompliceerde tijden. Er is oorlog in Europa. Opnieuw is een groot en machtig land een kleinere buur binnengevallen zonder enige rechtvaardiging. Opnieuw is de grond doordrenkt met het bloed van onschuldige burgers”, aldus de ministers van Buitenlandse Zaken. zei.

“De beelden en getuigenissen uit Oekraïne zijn afschuwelijk. Russische troepen hebben oorlogsmisdaden gepleegd tegen een weerloze burgerbevolking. Ik veroordeel deze oorlogsmisdaden met klem.”

“Maar er is ook een lichtpuntje in deze duisternis: de wereld is niet stil. De wereld is niet cynisch, wordt niet puur gedreven door belangen en economisch voordeel. Een coalitie, zeldzaam in omvang en macht, is samengekomen om Oekraïne te helpen en aan zijn zijde te staan.”

“Het was belangrijk voor mij om hierheen te komen en deze toewijding verder te versterken. Naast de verbetering van onze betrekkingen met Turkije, die welkom en actueel is, is er ook een geweldige kans om de banden tussen ons te verdiepen en de regionale stabiliteit te versterken. altijd zullen we dit in volledige afstemming met u doen.”

“Griekenland, Cyprus en Israël zoeken naar manieren om op een aantal terreinen samen te werken. Eerst en vooral op het gebied van regionale veiligheid. Ons vermogen om samen te werken op het gebied van veiligheid is van cruciaal belang voor de veiligheid van onze burgers en voor de bestrijding van terrorisme in de regio. “

“We onderzoeken ook aanvullende economische samenwerking, met de nadruk op de energiemarkt. De oorlog in Oekraïne zal de structuur van de Europese en Midden-Oosterse energiemarkt veranderen. Er zijn hier risico’s, maar er zijn ook kansen die we samen moeten onderzoeken .”


Bronvermelding:
Datum:        05-04-2022
Auteur:        Redaktie
Beeld:          Niv Musman, GPO
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

EN / NL/ עב