Woensdag 4 Maart – 8 Adar

“De overwinning is nog zoeter, omdat het tegen alle verwachtingen in was,” zei Bibi. Het “de grootste overwinning van mijn leven” noemend, richtte de Eerste minister Benjamin Netanyahu zich tot een schorre menigte aanhangers bij het Likoed-verkiezingshoofdkwartier in Tel Aviv in een toespraak die na 2:00 a.m. op dinsdagochtend begon.
Voor meer zie WIN

Ondanks een overwinning voor Likoed op rivaal Blauw & Wit blijft de politieke toekomst van premier Benjamin Netanyahu na dinsdag onzeker, omdat de voorlopige resultaten en de exit polls – van de derde Israëlische verkiezing in minder dan een jaar – aangaven dat de in moeilijkheden verkerende leider zetels tekort zal komen om zich van een parlementaire meerderheid te verzekeren die nodig is om een nieuwe regering te vormen.
Voor meer zie WIN

Yisrael Beitenu partijleider Avigdor Liberman deed dinsdag de belofte om “alles” te doen om vierde verkiezingen te voorkomen, aangezien de nieuwe resultaten aangaven dat zijn partij opnieuw in de positie van de ‘koningmaker’ met zeven zetels zou kunnen zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Londense dagblad Al-Sharq Al-Awsat publiceerde een artikel met als kop “If I Were Palestinian” waarin de Egyptische auteur en journalist Khalid Al-Bari de perceptie van de Palestijnen vergeleek met het stellen van de verkeerde diagnose van een ziekte die het probleem niet alleen niet oplost, maar zelfs verergert. De Palestijnen zouden zich volgens hem moeten zich richten op het leven, niet op zelfopoffering, en streven naar vrede met Israël.
Voor meer zie Memri

De Engelse rechtbank verklaart sharia-huwelijken ongeldig onder de Britse wet. … Tot op heden heeft noch de Britse regering, noch het Britse parlement wetgeving ingevoerd die vereist dat moslims het burgerlijk huwelijk sluiten vóór of tegelijkertijd met de nikah-ceremonie… maar de uitspraak van het gerechtshof zet echter wel een rem op de verdere aantasting van het Britse rechtsstelsel door de sharia.
Voor meer zie Gatestone – NL

Een belangrijke generaal van het IDF, Maj. Gen. Aharon Haliva keerde vorige maand uit Italië terug en ontmoette de premier alvorens het Ministerie van de Gezondheid zelf-quarantaine van hem eiste.
Voor meer zie The Times of Israel

Blauw & Wit partijleider Benny Gantz spant zich bij de Knesset in om een wet aan te nemen die zou verhinderen dat een aangeklaagde MK een regering zou kunnen vormen, zeggen bronnen binnen de partij op woensdagmorgen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Defensie Naftali Bennett (Yamina) zei afgelopen woensdag, dat zijn partij een initiatief van de Blauw & Wit partij en de Gezamenlijke Arabische Lijst zal bestrijden om een wet aan te nemen die de Israëlische President Reuven Rivlin zal beletten een kabinetsformateur, die van misdaad wordt beschuldigd, aan te kunnen wijzen. “Twee dagen geleden waren er verkiezingen, en ze proberen nu al de wil van het volk te omzeilen met onaanvaardbare middelen,” zei Bennett.
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnse Autoriteit hoopte dat verandering in Israëlisch leiderschap ervoor zou zorgen dat er geen eenzijdige stappen zouden worden ondernomen om de nederzettingen en de Jordaan vallei te annexeren, terwijl Hamas de voorkeur gaf aan de ‘duivel die je kent’.
Voor meer zie Ynet

De IAEA zegt, dat Iran mogelijk tenminste drie niet-aangegeven nucleaire locaties kan hebben. Teheran weigert informatie over deze locaties te geven. Volgens het rapport bedroeg de voorraad op 19 februari 2020 1.510 kg, in tegenstelling tot de limiet van 300 kg uranium in gasvorm die in het kader van Iran-deal is vastgesteld. Naar verluidt is de voorraad pas vrij recentelijk tot dit niveau gestegen en is deze in de afgelopen drie maanden bijna verdrievoudigd.
Voor meer zie i24News

Met 99% van de stemmen geteld, heeft het rechtse blok 58 zetels gekregen, drie te weinig voor een meerderheid. Het Centrale Verkiezingscomité heeft woensdagmorgen de telling bijgewerkt, waardoor de Likoed van premier Benjamin Netanyahu en de centrum-linkse rivaal Blauw & Wit onder leiding van Benny Gantz ieder een extra zetel erbij kregen. Daardoor bleef het rechtse blok van de premier op 58 zetels steken; Likoed kreeg 36 zetels.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today – NL

 

Als de huidige trend zich voortzet zal het demografische omslagpunt van een Joodse meerderheid in Israël, dat naar schatting binnen twee jaar zal worden bereikt, ook een geestelijk keerpunt betekenen voor de terugkeer van vele Bijbelse geboden die officieel een einde zal maken aan de laatste ballingschap van de Joden.
Voor meer zie Breaking Israel News

President Rivlin zal waarschijnlijk Netanyahu opdracht geven een nieuw kabinet te vormen op de eerste dag van diens strafrechtelijk proces, te weten op of voor 17 maart.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Coronavirus verspreidt zich over Israël; patiënten 15, 16 en 17 zijn positief getest op het virus. Onder de nieuwe patiënten bevinden zich een middelbare scholier, een directeur en een jongeman die onlangs uit Italië is teruggekeerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hillary Clinton is opgedragen om een beëdigde verklaring af te leggen aan Judicial Watch over haar e-mails en documenten met betrekking tot de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, voor de periode dat zij minister van Buitenlandse Zaken was.
Voor meer zie Zero Hedge

Assad: Syrische parlementsverkiezingen op 13 april. De peilingen, die in de door de regering gecontroleerde delen van Syrië worden gehouden, zijn de derde dergelijke verkiezingen in het land sinds het begin van de negenjarige burgeroorlog.
Voor meer zie i24News

Door de stemming in twee blokken te verdelen wordt er een totaal foute weergave gegeven van het linkse en rechtse politieke landschap in Israël. Het Arabische blok is b.v. niet links. Lees het artikel. Israel Today – Holland – NL

De Joint Arab List-partij, die is samengesteld uit voornamelijk Israëlisch-Arabische partijen, lijkt bij de verkiezingen van maandagavond tussen de 14 en 16 zetels te hebben behaald. Dit zou het meeste aantal ooit zijn voor die partij. Hoe heeft de partij kunnen groeien van 10 zetels in de verkiezing van afgelopen april naar maar liefst 14-16 in de verkiezing van afgelopen maandag? Het antwoord kan worden gevonden in de Meretz kiezers die overstapten toen deze partij, onder leiding van Nitzan Horowitz ,besloten om met Labor en Gesher een partij te vormen die zich richt op sociale kwesties. …Er zijn een heleboel mensen die geen Joodse staat of Jodendom willen. En dat is genoeg reden om op de Arabieren te stemmen.
Voor meer zie Israelunwired

Amir Tsarfati laat zien dat Europa klaar is om de antichrist voort te brengen. Een heel interessante kijk in de geschiedenis en het heden. Europa is er klaar voor. Bent u klaar? Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Israël-verkiezingsupdate: “God zei me op Bibi te stemmen”. Vroege krantenkoppen over de hele wereld en hier in Israël verklaarden een grote overwinning voor Benjamin Netanyahu. Maar in werkelijkheid bevinden we ons in precies dezelfde positie als na de vorige verkiezingen van afgelopen april.
Verder lezen – NL

Netanyahu wint de verkiezingen volgens de voorspellingen van de rabbijn die zei dat Netanyahu de laatste premier van Israël zal zijn voor de komst van de Messias.
Verder lezen – NL

Bovenstaande nieuwsberichten zijn met toestemming van de auteur overgenomen van de website van Wim Jongman.


 

 

EN / NL/ עב