Koning Willem Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan het Nederlands bejaardentehuis Beth Juliana in Herzeliya.

Al vroeg in de ochtend zaten vele bewoners al keurig gekleed en gekapt te wachten op het bezoek van de Koning. Zijn grootmoeder, prinses Juliana, bezocht het bejaardentehuis 25 jaar eerder. Ook Paul Blokhuis, de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was aanwezig. Zo ook de Nederlandse ambassadeur in Israël, Hans Docter.
Na de officiële ontvangst door de directie en het bestuur van Beth Juliana ging de Koning met zijn gevolg naar de eetzaal waar ongeveer 120 bewoners op zijne Majesteit zaten te wachten.
Koning Willem Alexander werd daar welkom geheten met een speciaal welkomstgebed voor het Koninklijk Huis. Daarna begaf hij zich naar de verschillende tafels om met de bewoners te spreken.

In deze gesprekken kwamen vaak ervaringen uit de onderduik en concentratie kampen naar boven. Na een verblijf van ruim een uur vertrok de Koning weer naar Jeruzalem om het Holocaust forum bij te wonen.

Na afloop vloog hij weer naar Nederland.


Bronvermelding
Datum:        23-01-2020
Auteur:        Joop Soesan
Website:      Joods.nl


 

 

 

EN / NL/ עב