Een man van Joodse komaf is op straat mishandeld door een vrouw. Het gaat om een 28-jarige man uit Oostzaan. De vrouw zou hem bij de metrohalte De Pijp, nabij de uitgang aan de Albert Cuypstraat, uit het niets met een stok hebben geslagen. Dat deed ze nadat zij hem had gevraagd of hij Joods was, wat hij bevestigde. De man heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling en discriminatie.

Volgens de politie zou de dame eveneens discriminerende teksten tegen de man hebben geschreeuwd. Toen ze er vandoor wilde gaan, hield de man haar tegen en alarmeerde hij de politie. Hij verklaarde later dat ze hem vervolgens nog in het gezicht heeft gespuugd. Agenten arriveerden, hielden haar aan en namen haar mee voor het verhoor. Het gaat om een 41-jarige dame uit Amsterdam, zo maakt de politie bekend.

Het is niet voor het eerst dat Joden bij de Albert Cuypmarkt worden gediscrimineerd en mishandeld. Ongeveer twee jaar geleden werd Martin Colmans, een antiquair van Joodse komaf, aangevallen door zijn Egyptische buurman Tarik E. De vader had een steekwond in zijn been en zijn zoon was in zijn borstkas, bil en hand gestoken. De echtgenote van een van de slachtoffers werd bedreigd, aldus de politie: met een mes in zijn hand rende E. op haar af. De dader is inmiddels veroordeeld tot TBS met dwangverpleging en ging in hoger beroep.


Bronvermelding:
Datum:        01-12-2021
Auteur:        Redactie
Beeld:          Wiki
Website:      Jonet.nl


 

 

 

EN / NL/ עב