Enkele weken geleden scheef ik over de Canadese christelijke organisatie Return Ministries, die samenwerkt met het Joods Agentschap in Israel en zich inzet voor nieuwe immigranten die tijdelijk worden opgevangen bij de Bikat Kinarot Campus in Noord-Israel. ‘We hebben sinds onze start enkele jaren geleden, al duizenden Joodse immigranten en Israëli’s in nood geholpen en begeleid om zich in het land te vestigen,’ aldus Return Ministries.

De onderzoeksgroep Beyneynu beschuldigde Return Ministries ervan immigranten te bekeren tot het christelijke geloof en hen soms ook te dopen en riep het Joods Agentschap op de banden met Return Ministries te verbreken. Dat is dus nu gebeurd.
Volgens het Joods Agentschap blijkt uit intern onderzoek dat er ‘geen bewijs van enige directe missionaire activiteit is gevonden.’ Wel stelt het Joods Agentschap dat de relatie wordt beëindigd ‘omdat Return Ministries op sociale media ten onrechte de eer opeist voor betrokkenheid bij onder meer de Aliyah, in het bijzonder bij het bekeren van eenzame soldaten en nieuwe immigranten.’

Dean Bye, de internationaal directeur van Return Ministries, merkt op dat hij iedereen vergeeft door wie zijn organisatie vals is beschuldigd. ‘Op 8 januari jl. hebben we ons ‘Aliyah Return Center’ weggehaald van de Bikat Kinarot Campus en verplaatst naar ons ‘Aliyah Family House’ in kibboets Beit Bara. We weten niet of we dit jaar vanwege corona nog christelijke vrijwilligers kunnen verwelkomen, maar we willen ons graag blijven inzetten voor Joodse mensen die terugkeren naar Israel.’ (Bron: World Israel Nieuws en Return Ministries)


Bronvermelding:
Nieuwsbrief Dirk van Genderen


 

EN / NL/ עב