Ongeveer twee maanden lag de Joodse voorganger Victor Bach Bach in coma, op de IC, aan de beademing, van begin oktober tot begin december. Eerst vanwege corona, daarna omdat zijn lichaam niet op gang wilde komen. Toch is hij – God zij gedankt – aan het herstellen.
Velen hebben voor zijn herstel gebeden en de Heere heeft de gebeden gehoord en verhoord. Bij hem wel, bij anderen niet, denkt u misschien, die zijn overleden of misschien nog zullen overlijden. Dat is voor ons moeilijk, zeker als het een geliefde betreft. Wij weten niet waarom de ene wel geneest en de ander niet, voor wie ook veel is gebeden. Toch wil ik dit verhaal graag aan u doorgeven, ter bemoediging en als een getuigenis.

Eind september werd Bach met corona naar het Assaf HaRofe ziekenhuis gebracht, twee weken later moest hij aan de beademing en werd hij in coma gebracht. De artsen vertelden zijn familie dat de situatie zeer ernstig was en ze gaven 1 procent kans dat hij het zou overleven.
Ondertussen werden gebedsverzoeken verstuurd en veel mensen gingen voor hem bidden, in Israel en ook buiten Israel. Er gebeurde een eerste wonder. Na enkele weken had hij geen corona meer, maar hij lag nog wel steeds aan de beademing. Hij kon vrijwel niets, niet ademen, niet slikken.

De gebeden voor hem stopten niet, maar werden zo mogelijk nog geïntensiveerd. Af en toe kwamen zelfs bidders bij hem langs om bij zijn ziekenhuisbed voor hem te bidden. Zijn vrouw, zijn kinderen, iedereen besefte dat alleen de Heere hem nog kon genezen.

‘Ik kan me er niets van herinneren,’ zegt hij in een gesprek met Avi Mizrachi van Digit Outreach Ministries en de Adonai Roi Gemeente.
‘We gaven niet op om te blijven bidden,’ vult Mizrachi aan. ‘We hoopten allemaal dat Jeshua (Jezus) je zou genezen.’
De Heere was hem genadig. Herstel begon in te treden, verbetering werd zichtbaar. Langzaam aan kwam hij bij uit het kunstmatige coma en werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum Ness Ziona.

Mizrachi is ervan overtuigd: ‘Ik geloof dat Jeshua onze gebeden heeft gehoord. Ik was zo dankbaar dat ik je op 9 december mocht bezoeken in dat centrum. ‘We moesten allebei huilen toen we elkaar zagen. Je kon al weer praten en zelfstandig ademen.’
‘Ik dank God, ik dank Jeshua voortdurend, elke seconde,’ merkt Bach op, terwijl hij van ontroering de tranen uit zijn ogen moet wegvegen.

Aanvankelijk kon hij zijn armen en zijn benen nog niet bewegen. Dat kostte hem veel oefeningen, met de mensen van de fysio, maar gelukkig gaat dat ook de goede kant op. ‘Gisteren heb ik voor het eerst een paar stappen zonder hulp gezet. Ik moet alles opnieuw leren. Sinds een paar dagen kan ik ook zonder zuurstof. Ik kan weer drinken, praten, bewegen, ik leer lopen. Halleluja. Het is een groot wonder. Jeshua heeft het gedaan, Hij heeft me als het ware laten opstaan uit de dood. Ik wil het de hele wereld wel gaan vertellen. Onze God is een groot God. Hij is de almachtige. Ik kan alleen maar op Hem vertrouwen. Het is allemaal genade van Hem.’ (Bron: Digit Outreach Ministries)


Bronvermelding:
Datum:        30-01-2021
Auteur:        Dirk van Genderen
Beeld:         Victor Bach Bach in gesprek met Avi Mizrachi, foto gemaakt van beeldscherm.
Website:      https://dirkvangenderen.nl/-


 

EN / NL/ עב