De nieuwe Tal Campus zal faculteiten huisvesten om religieuze vrouwen zaken, techniek, wetenschap en meer te leren.

Het Jerusalem College of Technology (JCT) heeft zondag zijn bouwvergunning ontvangen voor de bouw van de nieuwe Tal Campus, die religieuze vrouwen in staat zal stellen een baan te vinden door hun opleidings- en carrièremogelijkheden uit te breiden.

“JCT is de toonaangevende Israëlische instelling voor hoger onderwijs die academische opleidingen aanbiedt voor religieuze vrouwen,” verklaarde burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem nadat zijn gemeente vorige week de vergunning had verleend aan de instelling.

De Tal Campus zal naar schatting 120 miljoen dollar kosten, waarvan 70 miljoen al door JCT is opgebracht. De campus zal verschillende belangrijke faciliteiten huisvesten, waaronder het Beren Center for Engineering, het Helmsley Center of Life and Health Sciences, het Friedman Center for Business and Management Studies en de Tessler-Glina Cafetaria.

Huisvesting op de campus en meerdere buitenruimtes, waaronder een prachtig aangelegde tuin, zijn ook gepland. Het college verwacht dat de bouw binnen zes maanden zal beginnen.

De nieuwe campus zal onderdak bieden aan ongeveer 3000 studenten en biedt religieuze vrouwen meer mogelijkheden om hoger onderwijs te volgen en werk te vinden in verschillende sectoren.

ON THE rise: Women learn Gemara together (Illustrative). (credit: Tzippy Blumenthal, Jewish Life Photo Bank

Tal Campus hoopt haredi-vrouwen te helpen in door mannen gedomineerde vakgebieden
Door toegang te bieden tot geavanceerde middelen en ultramoderne faciliteiten wil de Tal Campus vrouwen de middelen geven om uit te blinken in traditioneel door mannen gedomineerde vakgebieden.

Nationale statistieken geven aan dat 34% van de vrouwen technische beroepen uitoefent. Bij JCT daarentegen is 53% van de studenten informatica vrouw op 534 studenten.

Lion legde uit dat vrouwen uit de Haredi (ultraorthodoxe) gemeenschap “de Tal Campus van JCT al het perfecte adres vonden voor het volgen van een academische opleiding”.

Een JCT-diploma zal religieuze vrouwen helpen integreren in de arbeidsmarkt van de stad in beroepen met een hoog inkomen, zei Lion, eraan toevoegend dat hij hoopte dat de nieuwe campus jonge vrouwen uit het hele land naar Jeruzalem zou trekken en zo de stad als hoofdstad van Israël zou versterken, “zowel sociaal als economisch”.

“De bouw van deze nieuwe campus is een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om vrouwen te integreren op het gebied van wetenschap en gezondheid,” zei JCT President Prof. Chaim Sukenik.

“De bouw van deze nieuwe campus is een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om vrouwen te integreren op het gebied van wetenschap en gezondheid.”

Prof. Chaim Sukenik
Hij benadrukte ook het belang van de Tal Campus voor het bevorderen van de deelname van vrouwen op het gebied van wetenschap, gezondheid, management en techniek.

JCT legde uit dat meer dan 90% van zijn alumni binnen een jaar na hun afstuderen een baan vinden in hun vakgebied. Afgestudeerden hebben een baan gevonden bij gerenommeerde bedrijven als Intel, Google, Microsoft, Amdocs, Rafael, Elbit, Check Point, Texas Instruments en IBM.

Uriel Ben-Nun, JCT’s Deputy-CEO voor infrastructuur, zei dat ze Lion dankbaar was voor zijn steun en voor zijn bezoek vorige week aan hun campus.

“Ik bedank burgemeester Moshe Lion… het ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, de gemeente Jeruzalem en de Jerusalem Development Authority voor hun werk om dit project te promoten. We zouden niet kunnen slagen zonder deze cruciale partners,” zei Ben-Nun.

 

 

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
10-7-2023

Auteur:
Noa Ablin

Beeld:
Prof. Chaim Sukenik, president of the Jerusalem College of Technology, delivers remarks at the launch of the Deconstructing Stigma campaign at the school’s Lev campus. (photo credit: MICHAEL ERENBURG)

Website:
www.Jpost.com

EN / NL/ עב