Op woensdag 11 december 2019 vond in Brussel de jaarlijkse conferentie plaats van de European Christian Political Movement, de ECPM. Deze keer organiseerden zij een conferentie over het versterken van de handelsrelaties tussen Israel en de Europese Unie (EU.) Nu met speciale nadruk op het promoten van de handel, en op het Associatieverdrag met de EU.

De aandacht zal deze dag ging uit naar de handelsrelaties met de EU. Zeer actueel nu op 12 november jl. in Den Haag is besloten, dat producten uit de betwiste gebieden Judea en Samaria, niet langer het etiket “Made in Israel” mogen dragen, maar een etiket moeten krijgen met “Made in Israeli settlements”. En daarmee dus gebrandmerkt als “illegaal”.

Gastheer tijdens deze conferentie was ECPM-voorzitter Bratislav Škripek. Sprekers waren o.a. het Europees parlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP), ECPM-voorzitter Bratislav Škripek, Israëls ambassadeur voor de EU en NAVO, ZE Aharon Leshno-Yaar, en Josh Reinstein, directeur van de Knesset Christian Allies Caucus.

EN / NL/ עב