‘Israëli’s die in de buurt van Gaza wonen, zijn geen tweederangsburgers’, zei Bennett bij het monument voor de slachtoffers van de oorlog van 2014

De Israëlische premier Naftali Bennett waarschuwde zondag de terroristische groepering Hamas in zijn toespraak tijdens een staatsceremonie in Jeruzalem ter herdenking van de soldaten van het Israëlische leger (IDF) die stierven tijdens de Gaza-oorlog van 2014.


“Onze vijanden zouden de regels moeten kennen, en ze zouden moeten weten dat ons geduld opraakt”, zei Bennett. “Degenen die in gemeenschappen grenzen aan de Gazastrook zijn geen tweederangsburgers. De inwoners van Sderot, Ashkelon en Kfar Aza hebben het recht om in vrede en veiligheid te leven”, zei Bennett, verwijzend naar zowel de raketaanvallen als de voortdurende brandstichting. ballonnen gelanceerd in het zuiden van Israël vanuit de door Hamas gecontroleerde kustenclave.

“Onze rivaliteit is niet met de bevolking van Gaza. We zijn niet van plan degenen die niet tegen ons in opstand kwamen om ons te doden, schade toe te brengen. We hebben geen hekel aan degenen die worden gegijzeld door een wrede en gewelddadige terroristische organisatie”, voegde de premier eraan toe.

Andere aanwezigen bij de ceremonie op de berg Herzl waren minister van Defensie Benny Gantz, oppositieleider en voormalig premier Benjamin Netanyahu , aftredend president Reuven Rivlin en aankomend president Isaac Herzog.

Zes Israëlische burgers en 67 IDF-soldaten stierven tijdens de 50-daagse oorlog met Hamas in de zomer van 2014.


Bronvermelding:
Datum:        22-06-2021
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:       Yonatan Sindel/Flash90 Van links naar rechts: de Israëlische premier Naftali Bennett, de vertrekkende president Reuven Rivlin en de minister van Defensie Benny Gantz wonen een staatsceremonie bij ter herdenking van IDF-soldaten die zijn omgekomen in de Gaza-oorlog van 2014, Jeruzalem, op 20 juni 2021.
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב