Scrollend door Hebreeuws-talige sociale media kwamen we vandaag dezelfde foto tegen die door talrijke Israëli’s op alle platforms was gepost. Het was van verschillende Israëlische soldaten die het leven redden van een klein Palestijns kind dat was aangereden door een Palestijns voertuig.

Nu is het geen wonder dat deze foto en dit verhaal nergens in de mainstream media te vinden zijn. Het druist in tegen het heersende verhaal van Israëlische soldaten als bloeddorstige racisten die alle Arabieren haten.

Sommigen zullen misschien aanvoeren dat het verhaal niet groot genoeg is om enige aandacht van de pers te krijgen. Maar als het kind in kwestie iets was aangedaan door diezelfde soldaten, zou de zaak waarschijnlijk wereldwijd voorpaginanieuws zijn geweest.

Op de rotonde gebeuren veel ongelukken. Ergens deze week werd een klein kind aangereden door een Palestijnse automobilist die in een jeep reed, aldus de berichten op de sociale media. De Israëlische soldaten die bij het nabijgelegen checkpoint waren gestationeerd, aarzelden niet om te reageren met een levensreddende behandeling.

Als aan dit soort verhalen meer aandacht zou worden besteed en ze zouden worden gedeeld, zou dat de meningen over het Israëlisch-Palestijnse conflict sterk beïnvloeden.


Bronvermelding:
Datum:        01-07-2022
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Facebook screenshot
Website:      israeltoday.nl


 

 

 

EN / NL/ עב