Een 19-jarige IDF-soldaat is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een ramaanval in de regio Binyamin in centraal Israël. De aanval vond plaats op de kruising Halamish (Neve Tzuf) op Road 465 voorbij de Groene Lijn van 1967.

Magen David Adom (MDA)-hulpverleners en paramedici verleenden medische zorg aan de jonge man, die verwondingen aan zijn benen opliep.

De bestuurder van de auto is samen met een passagier aangehouden en de auto is in beslag genomen. Veiligheidstroepen waren onmiddellijk ter plaatse.

De IDF zei na de aanval:

Volgens het vorige rapport versnelde een terrorist die door de gemeenschap van Halamish reed zijn auto naar een aantal IDF-troepen die de route aan het beveiligen waren. De terrorist raakte een IDF-soldaat die naar een ziekenhuis is geëvacueerd door een IAF-helikopter die ter plaatse werd gestuurd. De terrorist werd aangehouden en overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.

Halamish moorden van 2017
Eerder, op 21 juli 2017, werden drie Israëli’s gedood en één ernstig gewond bij een steekpartij in Halamish door een lid van Hamas. De slachtoffers van de aanslag waren de 70-jarige Josef Salomon, zijn dochter Chaya en zoon Elad. De aanval vond plaats op vrijdagavond rond 21.30 uur, toen tien leden van de familie plaats namen voor het diner op vrijdagavond en om een ​​nieuw kleinkind te vieren.

Uit onderzoek bleek dat de terrorist, de 19-jarige Omar al-Abed uit het nabijgelegen dorp Kobar, de familie verraste en erin slaagde vier van zijn leden neer te steken. Abed werd later veroordeeld tot vier keer levenslange gevangenisstraf. De familie van de moordenaar Omar Al-Abed krijgt sindsdien een salaris van meer dan $ 3.000 per maand van de Palestijnse Autoriteit “voor bewezen diensten”.

Begrafenis van de drie familieleden van het gezin Salomon in 2017

Hamas
Hamas-woordvoerder Hazem Qassem verwelkomde dinsdag de aanslag van een van zijn militanten nabij Halamish (Neve Tzuf) in de regio Binyamin, waarbij een 19-jarige IDF-soldaat licht gewond raakte.

In een verklaring beschreef de Hamas-woordvoerder het incident als “een heldendaad gepleegd door een van de helden van onze (Palestijnse) volksrevolutie op de Westelijke Jordaanoever tegen soldaten van het criminele bezettingsleger.

Qassem voegde eraan toe dat de escalatie van gevechtsactiviteiten in heel Judea en Samaria “een natuurlijk antwoord is op het bestaan ​​van de bezetting en op haar criminele beleid tegen ons volk, onze heilige plaatsen en onze heroïsche gevangenen.

Hij benadrukte dat de aanval eens te meer illustreert dat er een constante revolutionaire activiteit is in Judea en Samaria, en dat deze revolutie niet stil zal zijn tot nadat de bezetter en de nederzettingen zijn verwijderd en de doelen van het Palestijnse volk – de bevrijding en terugkeer van vluchtelingen – zijn vervuld.

EN / NL/ עב