Bijna 300 Israëlische schoolhoofden roepen de regering op om geen onderscheid meer te maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen als het gaat om het isolatiebeleid dat ze ‘hard en aanstootgevend’ noemen en de fundamenten van de gemeenschappen waarin we actief zijn te ondermijnen.

“Wij zijn onderwijsleiders en zijn getuige van de mentale prijs die kinderen betalen voor de eindeloze isolatie, de onderbroken schooldagen en sommige kinderen die van school worden gestuurd voor tests en isolatie, terwijl hun gevaccineerde vrienden een thuistest doen en onmiddellijk terugkeren naar school, de stof scheurend van onze samenleving in tweeën door middel van vaccins”, staat in de brief.

Tot nu toe hebben 268 schoolhoofden in het hele land de brief ondertekend, die nog steeds circuleert.

“Het gaat om het redden van levens, niet minder”, schreven ze in een brief aan de minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton en de minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz.

“De afgelopen twee jaar hebben de kinderen van Israël een ondraaglijk moeilijke periode doorgemaakt”, merkten de opvoeders op, wijzend op eenzaamheid en een toename van de schermtijd die “alle processen van adolescentie, ontwikkeling en normale samenlevingen voor kinderen heeft onderbroken. van verschillende leeftijden.”

Het is alleen maar verslechterd sinds de Omicron-golf begon, beweren ze.

Onder de vorige regering waren de shutdowns absoluut. Voormalig premier Benjamin Netanyahu was voorzitter van drie nationale lockdowns waarin het schoolsysteem eenzijdig werd gesloten. Nu, onder premier Naftali Bennett, is het mildere quarantainebeleid – in theorie ontworpen om de economie draaiende te houden – uitsluiting en gebaseerd op vaccinatie- of herstelstatus voor iedereen vanaf 5 jaar.

De directeuren zeggen dat dit beleid “hoge mentale kosten voor kinderen met zich meebrengt”.

Kinderen die in het bezit zijn van een Groen Paspoort – wat een geldige COVID-vaccinatie- of herstelstatus betekent – ​​kunnen na een thuistest weer naar school. Degenen zonder moeten ofwel officiële tests ondergaan op de eerste en zevende dag van hun blootstelling aan COVID en gedurende die hele periode geïsoleerd blijven.

“Wij vinden dit een onrecht en een problematisch onderscheid – de reden hiervoor is op dit moment onduidelijk”, merkten de schoolleiders op. “Er is een zeer pijnlijk conflict tussen het recht op onderwijs, geestelijke gezondheid en de wens om het publiek onder druk te zetten om kinderen te vaccineren.”

De directeuren eisten dat alleen kinderen die positief testen op COVID, in quarantaine zouden moeten gaan – die zojuist is verlaagd tot vijf dagen – terwijl alle andere studenten, ongeacht de vaccinatiestatus, mogen doorgaan met klassikaal leren.

Zo’n 200.000 kinderen en schoolpersoneel zijn de afgelopen weken op verschillende tijdstippen in quarantaine geplaatst. Het vaccinatiepercentage voor Israëlische kinderen van 5 tot 11 jaar is 14,4%, terwijl het percentage voor kinderen van 12 tot 15 60% is.

De angst en sociale druk op de kinderen werd ook bij de ouders weerspiegeld. Een kleine groep demonstranten stond vorige week buiten het huis van Shasha-Biton met een megafoon die hetzelfde eiste als deze opdrachtgevers. Het overwegend vreedzame protest van vrijdag mondde uit in de arrestatie van drie vrouwen.

Als minister van Onderwijs was Shasha-Biton gekant tegen maatregelen om kinderen van school te houden en was ze ook tegen het toedienen van het COVID-vaccin op schoolterreinen, maar haar aanbevelingen zijn verworpen door andere leden van het Corona-kabinet.

Ziona Greenwald – een redacteur voor The Jewish Press en inwoner van Israël – onderstreepte de angst van de ouders in de Times of Israel dat haar eigen familie was “verdronken” in eindeloze berichten en rollende quarantaines voor hun kinderen. Ze besloten – zoals veel ouders hebben gedaan – om hun kinderen thuis te houden totdat het discriminerende quarantainebeleid is afgeschaft.

“Onze prioriteit is om de geestelijke gezondheid van onze kinderen te beschermen, vooral wanneer het systeem hen in de steek laat, samen met honderdduizenden van hun leeftijdsgenoten”, schreef ze.

“Of alle leerlingen mogen naar school komen – of geen enkele. Geen enkele kleurpas”, verklaarde Greenwald.

Op dinsdag meldde Channel 12 dat 180 burgemeesters en gemeenteraadsleden uit het hele land eisten dat de regering de quarantaine-eis voor kinderen laat vallen, tenzij ze besmet zijn.

“Het is voor iedereen duidelijk dat kinderen niet tot de groepen behoren die risico lopen door de Omicron-stam en [van het coronavirus] in het algemeen, het is onze plicht om de continuïteit van studies en routine voor studenten en personeel te waarborgen om hun veiligheid en gezondheid te waarborgen, Dat schrijft de Association of Israels Self-Government Cities en Federation of Local Authorities in Israel in een brief.


Bronvermelding:
Datum:        18-01-2022
Auteur:         Nicole Jansezian
Beeld:          Illustratief – leerlingen van de Ramon School in Modi’in, 12 oktober 2021. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב