De 25 vrijwilligers van United Hatzalah werden vanwege de dreiging met het privéjet van dr. Miriam Adelson teruggevlogen naar Israël.

Het in Israël gevestigde United Hatzalah heeft zondag zijn zoek- en reddingsmissie in Turkije beëindigd vanwege een dreigende veiligheidsdreiging.

Het besluit kwam na een situatiebeoordeling onder leiding van de chef van de meer dan 400-koppige humanitaire delegatie van de Israel Defense Forces, die vorige week naar Turkije werd uitgezonden na de enorme aardbevingen in Turkije en Syrië die aan meer dan 28.000 mensen het leven kostten.

Het United Hatzalah-team werd met het privéjet van dr. Miriam Adelson teruggevlogen naar Israël omdat de dreiging acuut was en er geen andere vluchten beschikbaar waren.

“We wisten dat het sturen van ons team naar dit gebied in Turkije, dat dicht bij de Syrische grens ligt, enig risico inhield, maar we namen de nodige stappen om de dreiging te beperken in het belang van onze levensreddende missie,” zei Dov Maisel, vicevoorzitter van United Hatzalah.

“Helaas hebben we zojuist informatie ontvangen over een specifieke en dreigende bedreiging voor de Israëlische delegatie, en we moeten de veiligheid van ons personeel voorop stellen. We zijn erg trots op wat ons team in slechts een paar dagen tijd heeft bereikt, door in samenwerking met het IDF Home Front Command, Israëlische zoek- en reddingseenheden, lokale reddingswerkers en het Turkse Rode Kruis 15 mensen te helpen redden. Ik wil dr. Adelson bedanken voor zijn hulp om onze mensen snel en veilig terug te brengen,” voegde hij eraan toe.

United Hatzalah, de grootste vrijwillige reddingsdienst ter wereld, was ter plaatse in Turkije met een team van 25 vrijwilligers.

De operatie werd geleid door IDF Major (gep.) Yossi Cohen, een United Hatzalah-vrijwilliger die ook reservist is bij de Home Front Command Liaison Unit. Het team van vrijwilligers werd geselecteerd uit een pool van 400 United Hatzalah-leden die zich als vrijwilliger hadden aangemeld.

Het Israëlische leger heeft 230 medische en spoedexperts gestuurd om in Kahramanmaraş een veldhospitaal op te zetten, evenals een 150-koppig zoek- en reddingsteam van het Home Front Command.

Het medische team van het veldhospitaal heeft tot nu toe bijna 200 mensen behandeld, waaronder Syrische vluchtelingen die in het land wonen.

Vrijdagavond hebben Israëlische reddingsteams een 9-jarige jongen onder een ingestort gebouw vandaan gehaald nadat hij meer dan 120 uur vast had gezeten.


Bronvermelding:
Datum:        13-02-2023
Auteur:         Jewish News Syndicate (JNS) |
Beeld:          United Hatzalah
Website:      israeltoday.nl


 

 

EN / NL/ עב