Op zondag 21 juli ’19 verwierp het Israëlische Hooggerechtshof een petitie van verschillende Arabieren om Joden te verwijderen uit gebouwen in Hebron die ze legaal met toestemming van het Burgerlijk Bestuur hadden aangekocht.

De gebouwen in kwestie heten Beit Rachel en Beit Leah, vernoemd naar bijbelse moeders Rachel en Leah, bevinden zich tussen de Grot van de Aartsvaders en -Moeders en de wijk Avraham Avinu van Hebron. Vijftien gezinnen en meerdere kantoren zijn ondergebracht in de gebouwen, met toestemming van defensie en overheidsfunctionarissen.

De rechtbank oordeelde dat de Arabische petitionarissen niet hebben bewezen dat zij het eigendom legaal bezaten voordat de joodse ingezetenen de gebouwen betraden. Daarom was het besluit van de veiligheidsfunctionarissen om de Joodse inwoners toe te staan ​​in het pand te blijven, gerechtvaardigd.

Levinger is niet alleen woonachtig in een van de gebouwen, maar treedt ook op als woordvoerder van de organisatie Harhivi Makom Ohalech, die onroerend goed in Judea en Samaria aankoopt. Levinger vertelde tegenover United With Israel:

Terwijl Beit Rachel en Beit Leah in 2012 werden aangekocht, mochten Joodse inwoners de gebouwen ongeveer anderhalf jaar geleden alleen in bezit nemen. De gebouwen werden door Joden legaal gekocht van Arabieren. Na de verkoop hadden zij bij de politie geklaagd dat zij de gebouwen niet hadden verkocht, omdat [de verkopers] bang zijn voor de Palestijnse Autoriteit.

Levinger’s vader, rabbijn Moshe Levinger, voerde de eerste groep Joodse inwoners aan die, 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog, terugkeerden naar Hebron om er te wonen. “We zijn blij dat de rechtbank nu reeds voor de derde of vierde heeft verklaard dat de Joden overal kunnen wonen waar ze willen in het Land van Israël“, zei de jongere Levinger.

Yishai Fleisher, internationale woordvoerder voor de Joodse gemeenchap in Hebron, legde aan United With Israel de levensbedreigende situatie uit voor de Arabieren die het wagen om hun eigendommen te verkopen aan Joden en Fleisher voegde eraan toe:

De Palestijnse inspanningen om de legale aankoop van onroerend goed in Hebron te delegitimeren, is niets vergeleken met het moorddadige pesten waarmee fatsoenlijke Arabieren te maken hebben wanneer ze ervoor kiezen om aan Joden te verkopen. Het is de wet van de Palestijnse Autoriteit om iedereen die onroerend goed verkoopt aan de Joden ter dood te brengen en dat is de veel donkerdere en lelijkere kant van deze lichtzinnige zaak die, zoals gewoonlijk, de duidelijk geregistreerde geschiedenis  [van Hebron] probeert te ondergraven. Joden komen uit Hebron en we zullen voor altijd blijven groeien en bloeien in onze voorouderlijke stad.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:       22-07-2019
Foto:          Wisam Hashlamoun/APA
Website:    

– – – – –

EN / NL/ עב