JERUZALEM – 7 november 2023

De terrorist, die gewapend was met een mes, werd volgens de politie door Israëlische veiligheidstroepen geneutraliseerd bij de Qalandiya Crossing, nadat deze geen gehoor had gegeven aan oproepen tot stopzetting.

Israëlische troepen hebben maandag een terroristische aanval op de Qalandiya-kruising bij Jeruzalem verijdeld.

Volgens de politie werd een Palestijnse vrouw, gehuld in een Hamas-vlag en gewapend met een mes, neergeschoten door Israëlische veiligheidstroepen nadat ze de stopzettingsrichtlijnen had genegeerd.

Ze werd ter plaatse behandeld voordat ze werd aangehouden.

Maandag werd een Israëlische grenspolitieagent gedood en een andere lichtgewond bij een terroristische aanslag nabij de Herodespoort in de Oude Stad van Jeruzalem.

Sgt. Elisheva Rose Ida Lubin, 20 jaar

De vermoorde officier werd geïdentificeerd als Sgt. Elisheva Rose Ida Lubin, 20, uit kibboets Sa’ad nabij de grens met Gaza. Lubin was een Amerikaans staatsburger en een Lone Solder [eenzame soldaat] die in kibboets Sa’ad woonde. De jonge politieagent verhuisde in augustus 2021 naar Israël om dienst te nemen bij de Israel Defense Forces. In maart 2022 werd ze opgeroepen voor de Israëlische grenspolitie.

De Arabische tiener die Lubin vermoordde, was een inwoner van de wijk Issawiya in Jeruzalem. Hij werd gedood door politieagenten die op de plaats van de aanval reageerden. De politie arresteerde een tweede verdachte die ervan wordt beschuldigd de terrorist te hebben geholpen bij zijn aanval.

Vorige week raakte een Israëlische politieagent ernstig gewond bij een steekpartij nabij de sneltramhalte Shivtei Yisrael in Jeruzalem.

Op 12 oktober raakten twee politieagenten gewond bij een terroristische schietpartij net buiten de Oude Stad van Jeruzalem.

Zondagavond heeft de Israëlische politie 23 terreurverdachten gearresteerd in de wijk Shuafat in Jeruzalem en in de stad Anata, ten noordoosten van de hoofdstad.

 

Bron: United With Israel | JNS
Datum 7 november 2023
Afbeelding: Hamasvlag en mes van terroriste, bron: Israëlische politie

EN / NL/ עב