Aviva en Magali Moldawsky zijn de tweede en derde generatie van een familie van diamanthandelaren en juweliers en kregen het idee om een lijn van “spirtuele sieraden” sieraden te maken. Maar hoe doe je zoiets?

De nano specialisten van het Universitair Centrum voor Nano wetenschappen en Nanotechnologie van de Universiteit van Tel Aviv brachten uitkomst. Ze creëerden met nanotechnologie de kleinste Hebreeuwsche Bijbel ofwel het Oude Testament) ter wereld. De hele Hebreeuwsche Bijbel werd met nano technologie geëtst op een kleine siliciumchip. Met behulp van een ionenstraal worden atomen losgemaakt van de beplating om elk van de 1,2 miljoen letters van de Bijbel te vormen
Dit was de basis voor het sieradenmerk Tanaor van het duo, gebaseerd op alle 1,2 miljoen letters en 929 hoofdstukken van de Hebreeuwsche Bijbel , geminimaliseerd en ingevoegd in een chip en geïntegreerd in een reeks decoratieve stukken.

Zeven afzonderlijke stappen zijn vereist om de bijbel chip te maken,waaronder blootstelling aan ultraviolet en metallisatie. Enkele kopieën worden vervolgens van een vel siliciummateriaal in afzonderlijke chips gesneden met behulp van een diamantzaag. Ten slotte wordt elke chip verwerkt in een sieraad.
Tanaor verkoopt de nano bijbel in een assortiment sieraden voor mannen en vrouwen, opgedeeld in negen afzonderlijke collecties. Collecties bevatten hangers die aan symbolen zijn toegevoegd, zoals de Tree of Life of de Davidsster, naast andere voorbeelden, toegevoegd aan woordkettingen, lederen armbanden of woordkettingen, of toegevoegd aan bedeltjes in de vorm van bloemen, sleutels of engelenvleugels.
Elk sieraad van Tanaor wordt geleverd met een echtheidscertificaat van rabbijn Elihu Shannon, een gecertificeerde joodse schrijver en erkende expert die geautoriseerd is om boeken van de Thora, tefillin, mezuzot en andere religieuze geschriften te vertalen. Elk stuk wordt ook gecontroleerd door Dr. Youry Borisenkov van de Universiteit van Tel Aviv, die een certificaat afgeeft waarmee wordt bevestigd dat de chip de hele Bijbel bevat.
De sieraden variëren van $ 79,95 voor een trouwhanger tot bijna $ 4000 voor een item uit de Gold & Diamonds Luxury Collection exclusief en speciaal ontworpen door M. Moldawsky Diamonds and Jewelry. Moldawsky zegt technologisch gezien dat er geen verschil is tussen sieraden met een prijs van $ 150 en sieraden met een prijs van $ 1.000.

Tanaor-sieraden worden momenteel verkocht in musea zoals het Bijbelmuseum in Washington DC, het Israel Museum – Jeruzalem en het City of David Museum in Jeruzalem. Het is ook te vinden op Fly & Buy DutyFree-vluchten aan boord voor El Al Airlines en op de officiële website van het sieradenbedrijf.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   13-08-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:    Tanaor
Website: https://www.joods.nl

– – – – –

EN / NL/ עב