Israëlische chirurgen hebben het leven gered van een vijfjarig jongetje uit Gaza dat werd geboren met een hartafwijking, maakte Save A Child’s Heart maandag bekend.

Amir Yichya Mabchuch, die woont in Jabalia, ten noorden van Gaza City, werd geboren met een aangeboren hartafwijking die voor het eerst werd vastgesteld toen hij twee maanden oud was. De afwijking was het gevolg van een blokkade in Amirs kransslagaders en beperkte hem ernstig in zijn activiteiten. De inspanning van gewoon lopen vormde een potentieel levensbedreigende belasting voor zijn hart en hij mocht niet rennen.

De openhartoperatie die nodig is om Amirs toestand te behandelen is in Gaza niet beschikbaar, dus leefde hij onder voortdurend medisch toezicht. Uiteindelijk stelde een arts de ouders van Amir voor om contact op te nemen met Save A Child’s Heart, een Israëlische humanitaire organisatie die kinderen met aangeboren hartafwijkingen behandelt uit landen waar een dergelijke behandeling niet mogelijk is.

“Toen de dokter ons vertelde dat er een mogelijkheid was voor Israëlische artsen om de ingewikkelde operatie uit te voeren die Amir nodig had, waren we zo blij,” zei zijn moeder, Maha. “Iedereen hier in Gaza heeft het erover dat Israëlische artsen de meest professionele ter wereld zijn en dat ze volledig te vertrouwen zijn. De dokter bracht ons in contact met de organisatie, en zo begon het proces naar een openhartoperatie.”

Artsen opereerden Amir zondag in het Wolfson Medisch Centrum in Holon en Save A Child’s Heart zei dat de operatie een succes was. Amir herstelt daar nu.

Volgens Save A Child’s Heart is Amir de 3.000ste Palestijn die door de organisatie is behandeld. Meer dan 6.000 kinderen uit 65 landen zijn in Israël behandeld door Save A Child’s Heart.


Bronvermelding:
Datum:        22-11-2022
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Hadas Parush / Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

 

EN / NL/ עב