In de wereld van vandaag is het niet verwonderlijk dat velen online zoeken naar antwoorden over Yeshua (Jezus). Maar wat sommige wenkbrauwen kan doen fronsen, is het feit dat de naam Yeshua de meest gezochte religieuze term in Israël was!

Hoe gebeurt dat in een natie die overwegend, en zeer vocaal, joods en islamitisch is? Of zou dit eigenlijk de belangrijkste reden kunnen zijn waarom?

In een land waar religieuze overtuiging vaak je status in de samenleving of zelfs in je eigen familie kan bepalen, is het stellen van te veel vragen niet altijd welkom. Maar het internet discrimineert niet en heeft vaak meer antwoorden dan je rabbijn of je imam.

mensen bij joden voor jezus praten met elkaar

Toen het evangelie digitaal ging
In elke generatie reist het Evangelie de wereld rond. Het is vernederend en opwindend om te horen over de vele grote manieren waarop de Heilige Geest het Goede Nieuws heeft verspreid.

In de afgelopen decennia zijn er kleine groepen geweest die in het geheim bijeenkwamen en enorme stadions vol met hongerige menigten. Er zijn outreaches geweest op straathoeken en van tv-schermen. Het Evangelie is gedrukt, opgenomen, gefilmd en meer.

Volgelingen van Yeshua hebben het Goede Nieuws gecommuniceerd in gebarentaal voor doven en in braille voor blinden. We hebben het vertaald in honderden talen, en zelfs dialecten en straattaal. Verder hebben we het gezongen, nagespeeld, geschilderd… de lijst gaat verder.

De generatie van onze ouders en grootouders heeft jarenlang vaak vastgehouden aan één exemplaar van de Bijbel, door notities tussen de pagina’s te plakken en verzen te markeren. Nu lezen of luisteren veel van hun zonen en dochters de Bijbel op hun telefoon. Zoals ieders leven digitaal gaat, zo gaat ook het Evangelie.

Een ministerie dat met de tijd meegaat
Een ministerie in Israël heeft de toegenomen interesse in Yeshua online erkend en ze wisten dat ze proactief moesten zijn. Ze creëerden een website om informatie te verstrekken en bronnen aan te bieden aan iedereen die op zoek is, terwijl ze ook de mogelijkheid krijgen om verbinding te maken.

Jews for Jesus, een groep Joodse mensen die geloven dat Yeshua de Messias is, ontwikkelde de yeshuanekuda.co.il-website om Israëli’s te helpen antwoorden te vinden zonder onder de loep te worden genomen voor het stellen van vragen.

YeshuaNekuda is een ruimte waar mensen naar hartenlust informatief materiaal kunnen lezen, luisteren en bekijken. Maar ze kunnen ook contact opnemen met de gelovigen die de site runnen om elk onderwerp met betrekking tot Yeshua en het Nieuwe Testament te bespreken.

Joden voor Jezus is een bediening die het Joodse volk helpt te begrijpen dat het accepteren van Jezus als de Messias niet in strijd is met hun Joodse identiteit. In feite leren ze dat het tegenovergestelde waar is – Yeshua vervulde de profetieën waaraan ze vasthouden en Hij is het antwoord op hun gebeden.

snelweg in Tel Aviv

Online zoektocht naar Yeshua
Gelovigen hebben het internet en digitale technologieën gebruikt om de boodschap van het Evangelie bijna sinds hun lancering te verspreiden. Internet werd al snel wereldwijd en bijna alledaags, dus wat is een betere manier om mensen van heinde en verre te bereiken.

Maar hoewel online inspanningen om het Evangelie te delen het potentieel hebben om een groot en divers publiek te bereiken, worden ze ook geconfronteerd met uitdagingen. In tegenstelling tot persoonlijke evenementen bieden online outreaches beperkte persoonlijke interactie.

Daarom willen Joden voor Jezus via hun website beschikbaar zijn voor iedereen die een gesprek zoekt.

Als het gaat om zo’n gevoelig onderwerp als overtuigingen in het Midden-Oosten, is het internet vaak het hulpmiddel bij uitstek voor de zoekers. Dus als Israëli’s zich niet zelfverzekerd voelen om hardop vragen over Yeshua te stellen, zijn Joden voor Jezus klaar om ze online te beantwoorden.

Yeshua Seekers krijgen online ondersteuning
Volgens recente enquêtes[1] brengt Generatie Z (mensen geboren tussen 1997 en 2012) gemiddeld 6 tot 8 uur per dag online door. Daarvan worden vier uur specifiek op sociale media doorgebracht.

Dat is minstens een uur meer dan Millennials (geboren tussen 1981-1996), en twee uur meer dan Gen X (geboren tussen 1965-80). Maar zelfs die aantallen nemen toe.

De waarheid blijft dus. Als we mensen willen ontmoeten waar ze zijn… ze zijn online. En de ministeries in Israël verspillen geen tijd. We bidden dat yeshuanekuda.co.il de landingspagina zal zijn voor iedereen die online naar Yeshua zoekt.


Bronvermelding:
Datum:        13-02-2023
Auteur:        Estera Wieja
Beeld:          Pixabay.com
Website:      https://news.kehila.org/


 

 

EN / NL/ עב