Israël heeft woensdag de eerste significante regenval van het seizoen meegemaakt, na ruim 7 maanden zonder enige druppel, met geïsoleerde buien en onweersbuien vanuit het noorden tot aan de Negev, waarbij de temperaturen op 25* Celsius uitkwamen.

Volgens de Israëlische Meteorologische Dienst, die waarschuwde voor het risico van plotselinge overstromingen in het zuiden, wordt verwacht dat de temperatuur in de loop van woensdag zal dalen, met meer kans op regen langs de kust en het noorden.

De temperaturen zullen donderdag in het centrum dalen tot 20 graden Celsius in de nacht met een “kans op geïsoleerde regen tot de middag, voornamelijk in het noorden en het centrum”, zei de dienst op zijn website en voorspelde mogelijke regens volgende week, oop op dinsdag, als Israëlische kiezers naar de stembus gaan voor de vijfde verkiezing in drie jaar.

In een blogpost merkte de IMS op dat de eerste gebeden om regen dit jaar werden opgezegd in synagogen tijdens de recente Simchat Torah op 17 oktober en dat toen “s nachts lichte lokale regen viel op de noordelijke kustvlakte,” meldt Haaretz.


Bronvermelding:
Datum:        27-10-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב