Volgens Ofek Israeli, een organisatie die immigratie naar Israël in een groot deel van de wereld aanmoedigt, hebben naar verluidt 32.494 Russische burgers in 2022 alijah gemaakt of naar Israël geëmigreerd.

Ofek Israeli’s inspanningen strekken zich in het bijzonder uit tot het aanmoedigen van alijah in West-Europese landen en het verlenen van hulp aan nieuwe immigranten met bureaucratische procedures en onderdompelingscursussen Hebreeuws.

Volgens de organisatie weerspiegelen de cijfers een toename van 400% in de immigratie van Rusland naar Israël in vergelijking met 2021. Dit jaar kwamen er nog eens 14.450 immigranten uit Oekraïne; 3.280 uit Noord-Amerika; 1.957 uit Frankrijk; en 1.474 uit Ethiopië. 

Volgens Ofek Israeli kwamen in 2022 in totaal ongeveer 61.000 immigranten in Israël aan tegen half november, meer dan twee keer zoveel als in dezelfde tijd in 2021. De definitieve cijfers zullen tegen het einde van het jaar worden gepubliceerd.

Ofek Israeli plant een conferentie in Ashdod voor honderden afgezanten die wereldwijd gestationeerd zijn. Deze afgezanten, die Joodse gemeenschappen over de hele wereld helpen om naar Israël te emigreren onder de Wet van Terugkeer, krijgen de kans om meer te weten te komen over de vele absorptieprogramma’s die beschikbaar zijn voor immigranten.

Verspreiding van relevante en correcte informatie moedigt potentiële immigranten enorm aan, merkte de Israëlische CEO van Ofek, Shimon Cohen, op. 

“In de afgelopen jaren is dit uitgevoerd met de hulp van honderden afgezanten over de hele wereld”, zei Cohen deze week. “Als de juiste informatie correct wordt verspreid onder Joden over de hele wereld, maken tienduizenden mensen alijah naar Israël.”

De Israëlische voorzitter van Ofek, Dimi Afratsev, bevestigde de visie van de organisatie: “Ik ben trots op het voorrecht dat we hebben om de zionistische visie elke dag in ons werk te vervullen en om Israël elk jaar te versterken met tienduizenden nieuwe immigranten.” 

“Zelfs tijdens de crisis in Oekraïne, een land waar ik in het verleden als afgezant heb gediend, wisten we snel te reageren en ervoor te zorgen dat degenen die recht hadden op alijah thuis zouden komen in Israël”, zei hij.


Bronvermelding:
Datum:        24-11-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:          Tomer Neuberg/Flash90)
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב