Volgens wijdverspreide berichten in de media zal Rusland Oekraïne deze week binnenvallen. Israël heeft zijn burgers reeds gezegd het Oost-Europese land te ontvluchten. Oekraïense functionarissen zeggen echter dat er veel meer op het spel staat voor de Joodse staat.

“Halveer uw broodvoorraad om te begrijpen hoe Israël zal worden getroffen als Rusland binnenvalt.”

Volgens wijdverspreide berichten in de media zal Rusland Oekraïne deze week binnenvallen. Israël heeft zijn burgers reeds gezegd het Oost-Europese land te ontvluchten. Maar Oekraïense functionarissen zeggen dat er veel meer op het spel staat voor de Joodse staat.

“In geval van een escalatie zal de staat Israël rechtstreeks worden getroffen,” vertelde de Oekraïense vice-minister van Buitenlandse Zaken Emine Dzhaparova zondag aan verslaggevers in Jeruzalem na een ontmoeting met Yair Lapid, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken.

Zij verwees naar het feit dat Israël, zoals veel Europese landen, een groot percentage van zijn graan uit Oekraïne importeert.

“Halveer je broodvoorraad om te begrijpen hoe Israël zal worden getroffen als Rusland Oekraïne binnenvalt en overneemt”, zei Dzhaparova tegen The Jerusalem Post.

Israël heeft een gespannen relatie met Rusland en Oekraïne vanwege zijn gevoelige en strategisch belangrijke relaties met beide naties.

Zoals we eerder opmerkten, zijn zowel Rusland als Oekraïne nog steeds de thuislanden van grote Joodse gemeenschappen. Zij willen Israël niet de schuld geven van een dreigend conflict en vervolgens het doelwit te zijn maken van maffia-geweld. Minister van Diasporazaken Nachman Shai zei dat Israël zich moet voorbereiden op de massale Aliyah van Oekraïense Joden in het geval van een oorlog.

Israël is ook op zijn hoede om Rusland tegen zich in het harnas te jagen uit vrees de mogelijkheid te verliezen om Iraanse militaire doelen in buurland Syrië aan te vallen, een praktijk die de Russische strijdkrachten in dat land jarenlang door de vingers hebben gezien.


Bronvermelding:
Datum:        15-02-2022
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:         Pixabay.com
Website:      israeltoday.nl


 

EN / NL/ עב