Israël is weer open. U kunt er naar toe reizen zonder al te veel hobbels. U bent hard nodig, de toeristenbranche wacht met smart op u, vooral de gidsen. Zij hebben de laatste twee jaar financieel enorm geleden onder de vele lockdowns.

Naar aanleiding van een kabinetsbesluit afgelopen week om het toerisme weer op de kaart te zetten, is besloten om zes miljoen euro uit te trekken ter ondersteuning van de gidsenbranche.

Rondleidingen
Door middel van een actie op televisie, radio en internet wordt het publiek opgeroepen om tours in eigen land te maken, onder leiding van professionele gidsen. De tours zijn gratis en de gidsen ontvangen hun toelage vanuit het ministerie. Inmiddels doen meer dan 1.800 reisleiders mee aan dit bijzondere project. De rondleidingen zijn nu nog alleen in het Ivriet. Binnen afzienbare tijd zullen ze ook beschikbaar zijn in het Engels, Russisch, Frans en Arabisch, om ook buitenlandse toeristen aan te trekken.

De Israëlische minister van Toerisme, Yoel Razvozov, hoopt dat hiermee een eind komt aan het instorten van een gedeelte van de toeristenindustrie. Ganit Peleg, voorzitter van de Israel Tour Guides Association, roept de lokale bevolking op naar buiten te gaan: “Leer je eigen land goed kennen en doe tegelijkertijd een mitswa (goede daad) naar de gidsen toe.”

Of u wel of geen gebruik maakt van een gids, Israël wacht op u. Er is zoveel moois te beleven. Van het noorden naar het zuiden, van het oosten naar het westen. Steeds weer veranderende landschappen, kleuren en geuren. Er wordt op u gewacht.


Bronvermelding:
Datum:        21-02-2022
Auteur:        Joanne Nihom
Beeld:          CvI
Website:      www.christenenvoorisrael.nl/


 

EN / NL/ עב