Russische en Israëlische gesprekken over Syrië waren doorgaans gericht op de coördinatie van IDF-luchtactiviteiten om de Iraanse militaire verschansing uit te roeien.

Israëlische functionarissen hebben Rusland om humanitaire hulp in Syrië gevraagd , meldden de media, terwijl de regering dinsdagavond een korte spoedvergadering hield, waarvan de inhoud is gecensureerd.

Het is onduidelijk naar welk humanitair project wordt verwezen. Russische en Israëlische gesprekken over Syrië waren doorgaans gericht op de coördinatie van IDF-luchtactiviteiten om de Iraanse militaire verschansing uit te roeien.
Vorige week spraken premier Benjamin Netanyahu, plaatsvervangend premier en minister van Defensie Benny Gantz en minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi allemaal met hun Russische tegenhangers.
Het kabinet van de premier heeft vorige week een persbericht uitgebracht over het gesprek van Netanyahu met de Russische president Vladimir Poetin.
“Ze bespraken regionale kwesties en de voortdurende coördinatie tussen Israël en Rusland met betrekking tot veiligheidsontwikkelingen in de regio”, zei de PMO.
Het kantoor van Gantz zei dat toen hij sprak met de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu, zij “veiligheidsuitdagingen in het Midden-Oosten in het algemeen en Syrië in het bijzonder” bespraken.
Zijn kantoor voegde eraan toe: “Gantz en Shoigu kwamen overeen om de dialoog tussen Rusland en Israël voort te zetten om de veiligheid van de troepen te verzekeren, en bevestigden het belang van het nemen van maatregelen om de humanitaire omstandigheden ter plaatse te verlichten.”
Ashkenazi sprak ook met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov over Iran.
———————————–

Bronvermelding:
Datum:        06-02-2021
Auteur:         TOVAH LAZAROFF
Beeld:          Pixabay.com
Website:      https://www.jpost.com/

———————————

EN / NL/ עב