Bennett zegt dat het land twee blusvliegtuigen stuurt en teams uit Griekenland en Italië vervoegt om de brand te helpen beheersen, die aangewakkerd door sterke winden gemeenschappen in dichtbegroeide uitlopers van het Troodos-gebergte heeft getroffen; rook zichtbaar in hoofdstad Nicosia, zo’n 75 km verderop.

Israël stuurde zondag blusvliegtuigen naar Cyprus terwijl het land streed tegen een enorme bosbrand die ten noorden van de steden Limassol en Larnaca woedde, een uitbarsting die volgens een ambtenaar de ergste ooit is geweest.

“Terwijl de branden op Cyprus woeden, stemde ik ermee in om morgen [zondag]ochtend twee blusvliegtuigen van de National Fire and Rescue Authority te sturen en de Cypriotische en internationale strijdkrachten te assisteren bij hun brandbestrijdingsinspanningen, in coördinatie met het Ministerie van Openbare Veiligheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken”, schreef premier Naftali Bennett zaterdag laat in het Hebreeuws op Twitter.

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid vertelde zijn Cypriotische ambtgenoot Nikos Christodoulides ook dat Israël er alles aan zou doen om de branden onder controle te krijgen.
Er werden pogingen ondernomen om te voorkomen dat de brand de bergen overstak en stopte voordat hij Machairas bereikte, een dennenbos en een van de hoogste toppen van Cyprus.
————————

Bronvermelding:
Datum:        26-06-2021
Website:      Ynet.nl


 

EN / NL/ עב