Israël heeft zijn grenzen voor niet-staatsburgers gesloten, volgens een bericht van de bevolking en immigratiedienst, op aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid, zei de woordvoerder van het ministerie, Sabine Haddad.

Na twee weken de toegang te hebben beperkt tot passagiers die geen staatsburger van Israël of zijn inwoners waren, waren er strengere maatregelen nodig om de verspreiding van het COVID-19-coronavirus te voorkomen,” aldus Haddad.

Het ministerie van Volksgezondheid beveelt strengere preventiemaatregelen aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In het licht van het bovenstaande, en na ontvangst van de aanbeveling van het Ministerie van Volksgezondheid, werd besloten dat vanaf vandaag geen toegang wordt toegestaan ​​van buitenlanders die geen staatsburger van Israël of zijn inwoners zijn,” zei de Autoriteit in een verklaring, “zelfs als ze kunnen bewijzen dat ze bij aankomst gedurende 14 dagen in quarantaine kunnen blijven.

Er worden uitzonderingen gemaakt voor degenen wier leven in Israël is gevestigd. De richtlijn wordt onmiddellijk van kracht en is van toepassing op alle internationale reizigers, “behalve degenen die expliciete toestemming hebben gekregen van de bevolking en immigratiedienst“, aldus de woordvoerder van het ministerie. Alle luchtvaartmaatschappijen zijn op de hoogte gebracht.

Palestijnen en Israël samen tegen corona
Intussen werken de medische teams van de Israëlische en de Palestijnse Autoriteit samen om de verspreiding van COVID-19 (coronavirus) in de door Arab gecontroleerde gebieden van Judea en Samaria te voorkomen, volgens een rapport van de eenheid voor de coördinatie van overheidsactiviteiten in de territoria (COGAT).

De Palestijnse Autoritiet heeft op zondag zijn bezorgdheid geuit over de gevolgen van een grootschalige infectie in de regio. Volgens COGAT heeft Israël de P.A. geholpen in de vorm van testkits en professionele assistentie, zoals gezamenlijke trainingen over het virus zelf, maar ook bescherming van medisch personeel en het testen van patiënten.

“Bacteriën en virussen stoppen niet aan de grens en de verspreiding van het gevaarlijke virus in [de Palestijnse Autoriteit] kan ook de gezondheid van de inwoners van Israël in gevaar brengen”, zei Dalia Basa, gezondheidscoördinator voor COGAT, in een verklaring.

Deze donderdagochtend bedraagt het aantal geïnfecteerde P.A.-bewoners 44, die bijna allemaal in het gebied van Bethlehem woonden. De sluiting van de in- en uitgangen van Bethlehem werd vervolgens bevolen door het Israëlische ministerie van Defensie.

Het ministerie van Volksgezondheid van de P.A. was bezorgd dat het virus, dat op deze donderdagochtend 529 Israëli’s had besmet, een grote uitbraak zou veroorzaken in de gebieden die door de P.A. worden bestuurd.

We kunnen de crisis niet alleen aan,” vertelde een gezondheidsfunctionaris van de PA op zondag aan The Jerusalem Post. “We hebben de hulp van Israël nodig en van andere internationale partijen. We coördineren al dagelijks met Israël om de verspreiding van het virus te voorkomen.

In een poging om de kans op infectie te beperken, hebben ambtenaren van de P.A. de toeristenplaatsen van Bethlehem op 6 maart gesloten toen werd ontdekt dat toeristen werknemers in een stadshotel hadden besmet.

Sindsdien heeft de P.A. stappen ondernomen om het verkeer tussen bewoners te beperken, bezoekers van ziekenhuispatiënten te beperken tot eerstegraads familieleden, en winkel- en restauranteigenaars aan te pakken die de orders om hun bedrijf te sluiten hebben genegeerd in een poging de verspreiding van het virus te voorkomen.


Bron:


 

EN / NL/ עב