Hoewel veel Ethiopische joden zich goed hebben geïntegreerd in de Israëlische samenleving en in de IDF, politie, sport, politiek of entertainment werken, is er nog steeds wijdverbreide armoede en gebrek aan kansen. Velen hebben het gevoel te zijn onderworpen aan vooringenomenheid, tweederangs burgers of intimidatie vanwege huidskleur.

Nadat ik ongeveer 25 jaar geleden aliyah had gemaakt, duurde het meer dan 15 jaar voordat ik mij echt Israëliër “voelde”. De meeste immigranten voelen dat, en Ethiopische joden voelen dat ook. Wat moeilijker is, is de armoede waarin ze hier in Israël leven. Vakantiegeschenken zijn dus niet iets dat hun kinderen gewend zijn te ontvangen. Voor hen is het een groot probleem. Er is een groep in Jeruzalem waar we ons op willen concentreren, omdat we graag geven aan ‘de meest behoeftigen’.

In 21 december vond in Jeruzalem een ​​evenement plaats voor deze kinderen die onder de armoedegrens leven. Smakelijke traktaties waren bij de hand. Geschenken met wintermutsen, pluche dekens, paraplu’s, rugzakken, puzzels, speelgoed en vakantie-knutsel-pakketten waren er voor elk kind. De vreugde op hun gezichten vertelt het allemaal.

Dit was een prachtige gebeurtenis. U, onze donoren. maakte het mogelijk. U bent een inspirator en een moedigt ons aan in het werk. Moge je rijkelijk gezegend worden voor het zegenen van Israël!

Het team van Israel Relief Aid wenst u en uw gezin een gelukkig en gezegend 2020!

 


 

EN / NL/ עב