Afgelopen vrijdag kreeg het Israël Producten Centrum (IPC) een brief van de Nederlandse Voedsel- en Waren­autoriteit (NVWA), waarin een boete wordt opge­legd van € 2.100 omdat de etiketten op de wijnflessen van IPC niet kloppen, deze zouden moeten worden aangepast.

Het Israël Producten Centrum is geschokt dat de NVWA alsnog overgaat tot het opleggen van een boete. Pieter van Oordt, directeur van IPC: ‘Wij zijn verbolgen over het feit dat de NVWA zich laat leiden door enkele klachten van anti-Israël-activisten die maar één doel hebben: Israël dwarszitten en boycotten. De NVWA mengt zich daardoor in een politieke discussie en kiest daarin partij. Want deze handhaving en het opleggen van boetes doen zij alleen met producten uit Israël. Geen enkel betwist of bezet gebied ter wereld wordt door de NVWA zo aangepakt als Israël.’

Voor vrienden van Israël die hun ongenoegen willen laten blijken, heeft het IKC een voorbeeldbrief opgesteld. U mag ook uw eigen brieftekst opstellen. U kunt uw ongenoegen ook laten blijken, door juist nu producten uit Judea en Samaria te kopen.

 

 

EN / NL/ עב