In de afgelopen paar maanden hebben IDF-troepen, samen met de ISA (Shin Bet) en de Israëlische politie, meer dan 50 terreuragenten aangehouden, die allemaal deel uitmaken van een grootschalige terroristische cel in het gebied van Judea en Samaria, om uit verschillende terreuraanslagen in Judea en Samaria en Jeruzalem.

Als onderdeel van de troepenactiviteiten verijdelden soldaten van elite-eenheden, waaronder de Duvdevan-eenheid, de bedreigingen en arresteerden een groot aantal agenten.

De verijdelde terroristische cel bezat veel wapens en explosieven, waaronder explosieven die geschikt waren voor het bouwen van een aantal zware explosieve terreurgordels.

Unieke inlichtingenactiviteit en operationele samenwerkingen met de ISA en de Israëlische politie, gebracht naar de soldaten, die deelnemen aan de operatie, inlichtingen en geavanceerde vermogens.

De IDF zal, samen met de veiligheidstroepen, te allen tijde blijven opereren om pogingen tot het plegen van terreuraanslagen tegen Israëlische burgers te dwarsbomen.

De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi in ​​een ontmoeting met commandanten: “Je hebt je missie goed uitgevoerd, je hebt een grootschalige terroristische cel gedwarsboomd. Je hebt het volk van Israël een veilig gevoel gegeven”.


Bronvermelding:
Datum:        23-11-2021
Auteur:        Redactie
Beeld:         דובר צה”ל
Website:      www.israelnationalnews.com


 

EN / NL/ עב