Het Israëlische ministerie van Defensie heeft woensdag aangekondigd dat er een doorbraak is bereikt in het gebruik van laserstralen om luchtaanvallen te dwarsbomen.

Volgens Kanaal 13 van Israël, zal de technologische ontwikkeling het over lange afstand richten en stabiliseren van laserstralen mogelijk maken, waardoor ze doelen op grote afstanden kunnen onderscheppen.

Dudi Auster van de Optitronics-afdeling van het ministerie van Defensie zei: “We kunnen eindelijk een effectief laserwapensysteem bereiken dat kilometers ver door het ijzer van raketten en raketten kan snijden.” Het systeem zal al in de tweede helft van 2020 actief worden en zal vervolgens worden ingezet nabij de zuidelijke grens met de Gazastrook als aanvulling op de ijzeren koepel.

Het werd ontwikkeld door het ministerie van Defensie in samenwerking met de Israëlische bedrijven Rafael Advanced Defense Systems en Elbit Systems. Het lasersysteem kost veel minder per onderschepping dan Iron Dome en is in staat om doelen zo klein als drones en zo groot als precisieraketten te onderscheppen.

Brig. Gen. Yaniv Rotem, hoofd van onderzoek en ontwikkeling bij de administratie van het ministerie van Defensie voor de ontwikkeling van wapens en technologische infrastructuur, zei: “We gaan een nieuw tijdperk in van energieoorlogvoering in de lucht, op het land en ter zee. Investeringen gemaakt door R & D  in de afgelopen jaren plaatst Israël als een van de toonaangevende landen op het gebied van krachtige lasers, ” voegde hij eraan toe.

“Het zal een krachtvermenigvuldiger zijn voor de defensiemogelijkheden van de IDF, of het nu gaat om luchtverdediging, grensbescherming of de manoeuvreermogelijkheden van de IDF”, zei Rotem. “In de toekomst zouden we het ook graag in de lucht willen zien en zelfs als een aanvalswapen gebruiken,” zei Rotem.

Minister van Defensie Naftali Bennett zei: “Het Israëlische brein blijft leiden tot baanbrekende innovaties. Het laserproject zal ons verdedigingssysteem dodelijker, krachtiger en geavanceerder maken.  Dit is een belangrijke vooruitgang in het versterken van de veiligheid van de staat Israël.

En hij voegde eraan toe: “Naast de bestaande oorlogswapens, hebben we een laserzwaard toegevoegd tegen onze vijanden in het noorden en het zuiden. We gaan met grote vaart vooruit en de boodschap is duidelijk: Israël heeft enorme aanvallende en verdedigende capaciteiten. De vijanden van Israël zijn beter af als we ons geduld en onze capaciteiten niet testen.”


Bronvermelding
Datum:   08-01-2020
Website:


 

EN / NL/ עב