Israël is de afgelopen week de wereldleider in het aantal gevallen van coronavirus per hoofd van de bevolking, zo blijkt uit een dinsdag door de Universiteit van Oxford gepubliceerd onderzoek.

Israël rapporteerde dinsdag het hoogste aantal gevallen van coronavirus in één dag sinds het uitbreken van de pandemie, met bijna 11.000 mensen die de vorige dag positief testten.

Het vorige record werd gevestigd op 18 januari, toen het land zijn derde bergachtige golf van infecties in minder dan een jaar tijd onder controle kreeg, na 10.118 nieuwsgevallen die dag te hebben bevestigd.
Nadat het dagelijkse aantal patiënten de afgelopen dagen rond de 10.000 schommelde, blijkt uit de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid dat het vorige record maandag werd overtroffen nadat 10.946 Israëli’s die dag positief testten op de ziekteverwekker.
Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat sinds afgelopen dinsdag en tot en met maandag 61.185 nieuwe gevallen van coronavirus zijn vastgesteld – gemiddeld 8.740 nieuwe infecties per dag.
Sinds begin augustus hebben 191.937 Israëliërs positief getest op het virus.
Ter vergelijking: in juli werden 32.537 gevallen gediagnosticeerd en in juni slechts 2.392. In januari, tijdens het hoogtepunt van de derde infectiegolf, testten 220.053 Israëli’s positief op het coronavirus.
———————————-
Bron: https://www.ynetnews.com/category/3083
Foto: Pixabay
———————————-
EN / NL/ עב