Maar dat zou ons niet moeten verbazen – de Bijbel zegt het. En als je het echte geheime wapen van Israël bekijkt, overtreft het ze allemaal.

Israël is qua landmassa half zo groot als Zwitserland, zijn bevolking is vergelijkbaar met die van Honduras en zijn economie is nauwelijks groter dan die van Ierland. En toch concurreert de Joodse staat qua militaire vuurkracht met naties die 5-10 keer zo groot zijn.

Dit is de conclusie van de jaarlijkse Global Firepower Index, die de strijdkrachten van de wereld rangschikt op basis van een algoritme dat kleinere, technologisch meer geavanceerde naties laat concurreren met grotere, minder ontwikkelde mogendheden.

Israël besteedt een aanzienlijk deel van zijn jaarlijkse begroting aan zijn leger, en de Joodse staat staat bekend als een technologische supermacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Israël op de 18e plaats staat van de 145 landen wat betreft militaire vuurkracht.

Net vóór Israël stond Iran op de 17e plaats. Oekraïne steeg dit jaar van de 22e naar de 15e plaats omdat de NAVO het land van wapens voorzag om de Russische invasie te bestrijden.

De eerste acht plaatsen blijven al jaren ongewijzigd:

  1. Verenigde Staten
  2. Rusland
  3. China
  4. India
  5. Japan
  6. Zuid-Korea
  7. Frankrijk
  8. Verenigd Koninkrijk

Interessant: de meeste van deze topmachten hebben bekende nucleaire arsenalen. Israël heeft zich lang gedeisd gehouden over zijn eigen nucleaire capaciteiten. Als de Joodse staat zijn kernwapenarsenaal openbaar zou maken, zou het vele plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen.

Bijbelse betekenis: Toen de kinderen van Israël voor het eerst het Beloofde Land binnentrokken en omringd waren door vijanden, net als nu, beloofde God hun vijanden angst aan te jagen.

“Vanaf deze dag zal ik de angst en vrees voor u op het gezicht van de naties onder de hele hemel leggen, dat wanneer zij van u horen zij zullen beven en bang voor u zijn!” (Deuteronomium 2:25)

Maar denk eens na: Israël won onwinbare oorlogen decennia voordat het de tanks, vliegtuigen en raketten verwierf die het vandaag tot een geduchte militaire macht maken.

Het echte geheim van Israëls militaire succes is altijd geweest – vanaf de tijd van koning David tot vandaag – de tussenkomst van Sjomer Israël, de Beschermer van Israël (Psalm 121).

“Wanneer gij ten strijde trekt tegen uw vijand, en gij paarden en wagens ziet, een volk dat groter is dan gij, wees dan niet bevreesd voor hen; want de HEERE, uw God, die u uit Egypte heeft doen opstaan, is met u.” (Deuteronomium 20:1)


Bronvermelding:
Datum:        11-01-2023
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Nati Shohat / Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

 

EN / NL/ עב